Η Sony πρόκειται να δημιουργήσει Ακαδημία που θα αναπτύξει ταλέντα, που ασχολούνται με τη δημιουργία anime, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Η πρωτοβουλία αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας παρουσίασης εταιρικής στρατηγικής της ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών και ψυχαγωγίας Sony Group Corporation.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έναρξη ενός νέου πρότζεκτ για τη δημιουργία Ακαδημίας έρχεται με στόχο την εκπαίδευηση δημιουργών anime στις παγκόσμιες αγορές, κυρίως από την Aniplex και την Crunchyroll με συνεργασία από όλο τον κλάδο» δήλωσε ο προεδρεύων και διευθύνων σύμβουλος του Sony Group Yoshida Kenichiro και ο πρόεδρος, COO και CFO Totoki Hiroki.

Η στροφή της Sony στο anime

Οι ταινίες anime (animation ιαπωνικής προέλευσης με ιδιαίτερη αισθητική) είναι ένα σημαντικό και αναπτυσσόμενο τμήμα των δραστηριοτήτων της Sony, αν και χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα. Η Aniplex, η οποία είναι δημιουργός και διανομέας ιαπωνικών ταινιών κινούμενων σχεδίων, είναι επί του παρόντος θυγατρική της Sony Music Entertainment (Ιαπωνία), η οποία αποτελεί μέρος του ευρύτερου τμήματος μουσικής. Έχει γνωρίσει επιτυχία με το franchise anime όπως το «Demon Slayer», αναφέρει το Variety.

Η εξειδικευμένη υπηρεσία streaming και ο διανομέας anime Crunchyroll, ωστόσο, είναι ενταγμένη στο «τμήμα ταινιών» της Sony, το επιχειρηματικό τμήμα που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες παραγωγής και διανομής περιεχομένου Sony Pictures Entertainment με έδρα τις ΗΠΑ και την επιχείρηση τηλεοπτικών καναλιών της Sony.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης