«Κρήτες – Φιλισταίοι – Παλαιστίνιοι» Από την Κρήτη στην Παλαιστίνη

Στις 16/5 στο Μέγαρο Μουσικής Aθηνών ο σπουδαίος Κρητικός λυράρης Βασίλης Σκουλάς σμίγει σε μια παράσταση-έκπληξη με την Παλαιστινιακή ομάδα «Sareyyet Ramallah Dance Company» και τον «Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης» σε παραδοσιακά κρητικά-παλαιστινιακά τραγούδια και συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη χρώματα με μοναδικές στολές και κοσμήματα από την ιματιοθήκη του Ramallah Folklore Dance Group και του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Για πρώτη φορά 25 συντελεστές από την Παλαιστίνη συμπράττουν με τον Βασίλη Σκουλά
και τον Όμιλο βρακοφόρων.

Το μουσικό ταξίδι θα περάσει από την παράδοση και την εναλλαγή των μελωδιών και των χωρών των δυο λαών σε έναν ακόμη κόσμο αυτόν του μεγάλου έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έγραψε για τους Κρητικούς και για τους Παλαιστίνιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χτυπήματα από Κρητικά στιβάνια και Παλαιστινιακές μπότες, κρουστά και γρήγοροι ρυθμοί της Μεσογείου έχουν την τιμητική τους με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σκουλά που θα περνάει από την ένταση των Κρητικών τραγουδιών στη μελωδία και την εσωτερικότητα των Παλαιστινιακών τραγουδιών.

Μαζί του ως Guest star ο Haig Yazdjian, γνωστός καλλιτέχνης του Αραβικού κόσμου αναγνωρισμένος και στην Ελλάδα. Συμμετέχει ο πολλά υποσχόμενος νεοεμφανιζόμενος τραγουδιστής Αλέξανδρος Μπελλές που έχει κάνει αίσθηση για το κρητικό ιδίωμα της φωνής του.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Μέρος των τραγουδιών θα ακουστεί στην αραβική γλώσσα χωρίς μετάφραση.

Συμμετέχουν:
Βασίλης Σκουλάς λύρα
Haig Yazdjian φωνή, ούτι
Τατιάνα Παπαγεωργίου πιάνο
Αλέξανδρος Μπελλές φωνή
Ramallah Dance Company
Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης

Διοργάνωση: SΥMPHONIC ART


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης