Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου συνεχίζει τις δράσεις του όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χριστίνα Λαμπίρη η οποία  έχει καταφέρει μέσα σε λίγο χρόνο με την επιμονή, τη δράση και τις γνώσεις της να φέρει την ανατροπή στα μέχρι πρότινος τελματωμένα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. Όπως μάλιστα η ίδια έχει δηλώσει, «στόχος είναι ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου να πρωτοπορήσει και να πρωτοστατήσει στα θέματα πολιτισμού».

Ήδη ανάμεσα σε άλλες δράσεις και γεγονότα, καταχειροκροτήθηκε η πρώτη επίσημη παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Ραφήνας Πικερμίου που δόθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στο θέατρο του 1ου Λυκείου Ραφήνας.  Σε μια κατάμεστη αίθουσα, το κοινό κατέπληξαν οι 8 ερασιτέχνες ηθοποιοί στο έργο «ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ» του Ηλία Βαρδουλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηθοποιοί του έργου, μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου είναι οι: Ειρήνη Χαλά, Κατερίνα Πίκουλη, Νεοκλής Μενεξιάδης, Νίκος Κουρμουλάκης, Βάσια Γαράκη, Ειρήνη Στούπα, Αγγελική Αραμπατζή και Κώστας Ρωμανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη παράσταση θα ανέβει και στην Άνδρο στις 29 Ιουνίου, καθώς και σε άλλους δήμους της χώρας.

Το θεατρικό εργαστήρι συνεχίζει με μια ακόμα παράσταση. Με το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «ΠΕΡΙΛΜΠΛΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΛΙΣΑ» στο θέατρο του 1ου Λυκείου Ραφήνας τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 21:00. Παίζουν οι ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου, Νίκος Κουρμουλάκης, Μαρούλα Σούλτου, Στεφανία Ντελίεβα, Άννα Λιβέρη, Μαρία Μανούσου και Μίνα Μίτκοβα.

Ακόμα έχει ετοιμάσει για τους δημότες ένα λαογραφικό θεατρικό δρώμενο στη γιορτή του «ΚΛΗΔΟΝΑ» που θα γίνει στο πάρκο Καραμανλή το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 20:30.

Την επιμέλεια όλων των παραστάσεων έχει ο γνωστός από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σκηνοθέτης Κώστας Μαζάνης, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την αντιδήμαρχο πολιτισμού για όλες αυτές τις δραστηριότητες. Ο έμπειρος σκηνοθέτης βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό όλων των ηθοποιών αλλά και των ανθρώπων που ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα.

Άλλωστε όπως έχει τονίσει η Αντιδήμαρχος, «ο Δήμος προχωρά με σχέδιο για πολιτιστικά γεγονότα που θα συζητηθούν και θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του πολιτισμού για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης