Μια πρώην εκπρόσωπος του Μάικλ Τζάκσον ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ιδρύσει έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που δεν θα έχει σχέση με την οικογένεια ή την περιουσία του αείμνηστου βασιλιά της ποπ για να προασπίσει και να προωθήσει το κληροδότημα του αντιφατικού καλλιτέχνη.

Η Ρεϊμόν Μπέιν, που ήταν εκπρόσωπος του Τζάκσον το 2005 και το 2006, δήλωσε ότι το Michael Jackson Legacy Foundation θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει χρήματα για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς που υποστήριζε ο Τζάκσον όσο ζούσε, όπως η προαγωγή των πολιτικών δικαιωμάτων για τους Αφροαμερικανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, η Μπέιν είπε ότι το ίδρυμα είναι στα σκαριά και ότι η ίδια δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας Τζάκσον.

Οι διαχειριστές της περιουσίας του καλλιτέχνη και η οικογένειά του δήλωσαν ότι η Μπέιν «δεν έχει εξουσιοδότηση να ενεργεί εκ μέρους του Michael Jackson Estate ούτε να χρησιμοποιεί το όνομα του Μάικλ Τζάκσον σε καμιά περίπτωση, για δικό της φιλανθρωπικό ή εμπορικό σκοπό».

Η Μπέιν είπε ότι ο Τζάκσον έδωσε 300 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλά ότι η ίδια δεν γνωρίζει αν έχουν δοθεί άλλες δωρεές στο όνομά του μετά τον θάνατό του το 2009 σε ηλικία 50 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαχειριστές της περιουσίας του Τζάκσον σημείωσαν ότι παραμένουν ανοικτά διάφορα θέματα σε σχέση με την περιουσία του τραγουδιστή.

Το 2005 ο Τζάκσον αθωώθηκε από δικαστήριο μετά τις κατηγορίες σε βάρος του για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου αγοριού στο ράντσο Neverland που διέθετε ο βασιλιάς της ποπ στην Καλιφόρνια.

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο Leaving Neverland που προβλήθηκε νωρίτερα εφέτος, άλλοι δύο άνδρες είπαν ότι είχαν επανειλημμένα κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον τραγουδιστή όταν ήταν παιδιά –7 χρόνων ο ένας, 10 χρόνων ο άλλος– στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η οικογένεια Τζάκσον και οι διαχειριστές της περιουσίας του αρνούνται τις κατηγορίες.

Η Μπέιν είπε ότι ο Τζάκσον «είναι θύμα» ψευδών κατηγοριών. «Ελπίζω το Michael Jackson Legacy Foundation να μπορέσει να λειτουργήσει με θετικό τρόπο για να βοηθήσει στην προάσπιση και την προστασία όλων όσων έπραξε ο Τζάκσον κατά τη διάρκεια της ζωής του και να υπερασπιστεί κάποιον που βοήθησε να ανοίξουν τόσες πολλές πόρτες για τόσους πολλούς ανθρώπους», δήλωσε.

Σύμφωνα με το Forbes, ακόμη και μετά τον θάνατό του ο Τζάκσον συνεχίζει να «πουλάει» πολύ: πέρυσι συγκέντρωσε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια από ηχογραφήσεις, θεάματα στη μνήμη του και την πώληση του μεριδίου του στην EMI Music.

Η Μπέιν είχε καταθέσει αγωγή κατά των διαχειριστών της περιουσίας του τραγουδιστή, που απορρίφθηκε το 2017, ισχυριζόμενη ότι ο Τζάκσον άφησε σε αυτήν και ακόμη τρεις συνεργάτες του ένα μερίδιο 15% στην εταιρεία του.

Η ίδια δήλωσε ότι το νέο της ίδρυμα θα συγκεντρώνει χρήματα, ανεξάρτητα, μέσω μεμονωμένων δωρεών και μέσω μιας εκδήλωσης στη μνήμη του τραγουδιστή που η Μπέιν σκοπεύει να διοργανώσει. Μια από τις πρωτοβουλίες της θα είναι μια έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης