Η απόφαση του Τζέιμς Κάμερον να αναπτύξει την υπόθεση του franchise του «Terminator» οδήγησε σε ένα από τα πιο επιτυχημένα σίκουελ όλων των εποχών. Το ομώνυμο cyborg του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ απεικονίστηκε ως ένας ψυχρός δολοφόνος στην πρώτη ταινία, αλλά επέστρεψε ως ήρωας που προστατεύει την ίδια οικογένεια που αρχικά στάλθηκε να καταστρέψει στο «Terminator 2: Judgment Day».

Η αλλαγή αυτή όμως δεν έπεισε από την αρχή τον Σβαρτσενέγκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κινηματογράφου της Ακαδημίας, ο Σβαρτσενέγκερ επαίνεσε τις συγγραφικές ικανότητες του Κάμερον προτού θυμηθεί τον αρχικό του σκεπτικισμό για την ανανέωση.

«Ο λόγος που έγινε μεγάλη επιτυχία ήταν ο Τζέιμς Κάμερον. Ο Κάμερον είναι ένας ιδιοφυής συγγραφέας. Είχε αυτή τη λαμπρή ιδέα, παρόλο που στην αρχή ήμουν διστακτικός», είπε ο ηθοποιός. «Είπε “θέλω να σε κάνω έναν καλό Εξολοθρευτή”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σβαρτσενέγκερ λέει ότι προσπάθησε να πείσει τον Κάμερον να διπλασιάσει τη βαρβαρότητα της πρώτης ταινίας, αλλά ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι η επιθυμία του για βία εν μέρει υποκινήθηκε από τον ανταγωνισμό του στο box office με τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

«Είπα: “Τι εννοείς καλός Εξολοθρευτής;” Στο πρώτο σκότωσα 68 ανθρώπους», πρόσθεσε. «Στο δεύτερο πρέπει να σκοτώσω 150. Ανεβαίνουμε! Κόψτε τους το λαιμό και πυροβολήστε τους με ένα κανόνι και ανατινάξτε τους σε ένα αυτοκίνητο. Έπρεπε να ξεπεράσω τον Σταλόνε. Είπα ότι ολόκληρη η αποστολή μου ήταν στο να σκοτώνω πολλούς ανθρώπους».

Ο Κάμερον δεν έδωσε σημασία στην κόντρα του Σβαρτσενέγκερ με τον Σταλόνε και αποφάσισε να προχωρήσει στο αρχικό του σχέδιο. Αν μη τι άλλο, οι εκκλήσεις του ώθησαν τον Κάμερον να αφαιρέσει ακόμη περισσότερη βία από το σενάριο.

«Είπε: “Άρνολντ, σταμάτα. Είσαι πολύ άρρωστος τύπος. Σε διαβεβαιώνω ότι στο Terminator 2 δεν θα σκοτώσεις ούτε ένα άτομο”», πρόσθεσε ο ηθοποιός. «Είπα ότι αυτό είναι το πιο ανόητο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ. Πώς μπορεί αυτό να είναι “Terminator 2” χωρίς να σκοτώσω κανέναν;».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

   

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης