Χιλιάδες χορευτές, μέλη ποντιακών συλλόγων της ΠΟΕ από όλη την Ελλάδα, ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα για τη μεγαλύτερη γιορτή του ποντιακού πολιτισμού, το 13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το εφετινό φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη της οικογένειας των Υψηλαντών και θα φέρει τίτλο: «Υψηλαντών το όραμαν, πυρρίχιου το σθένος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος όλες οι αποστολές που θα καταφτάσουν στην Αθήνα την ημέρα του φεστιβάλ θα έχουν ως σημείο συγκέντρωσης το νέο μνημείο «Πυρρίχιο πέταγμα» στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά. Εκεί τους χιλιάδες χορευτές θα υποδεχτεί ο δημιουργός της αψίδας, εικαστικός Παναγιώτης Τανιμανίδης, εξηγώντας τους τι συμβολίζει το μνημείο που αφιερώθηκε στη Γενοκτονία των Ποντίων. Μετά οι αποστολές θα κατευθυνθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την τελική τους πρόβα, και το ραντεβού θα ανανεωθεί για το απόγευμα, στις 6μ.μ, για την έναρξη του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης