19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα!

19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα!
Για 4 μέρες από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, η μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού δίνει το σύνθημα και μας καλεί να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας για τη μουσική, με αφορμή τη 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Περισσότερες από 320 εκδηλώσεις και συναυλίες και πάνω από 500 σχήματα, ορχήστρες και καλλιτεχνικές προτάσεις από επώνυμους, αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες συνθέτουν το εφετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που και εφέτος είναι αφιερωμένη στην καλλιτεχνική έκφραση και την απόλαυση του ρυθμού και της μελωδίας.

Από τη Λευκάδα ως τη Νίσυρο και από τη Δημητσάνα ως την Αλεξανδρούπολη, το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με νέες πόλεις που εντάχθηκαν στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

H τελετή έναρξης την Πέμπτη 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζοντας μία πρωτότυπη καλλιτεχνική σύμπραξη στο Μουσείο Μαστίχας στη Χίο και θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη σελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Facebook (Visit Greece).

Στην Αθήνα, στις 20 Ιουνίου ένα electro pre-party στο Spinster θα μας εισάγει στη Γιορτή δίνοντας το έναυσμα να ανοίξουν την επόμενη ημέρα οι πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου, να γίνουν εκδηλώσεις στο Ηρώδειο και στον Κήπο του Μεγάρου, σε Πεζόδρομους, ταράτσες και πλατείες της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει έργα μπαρόκ σε συναυλία στη Ροτόντα ενώ στην κεντρική πλατεία Ξάνθης θα ακουστούν έντεχνες-λαϊκές νότες από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

7 DJ’s – μουσικοί παραγωγοί και ένας visual artist θα συναντηθούν για ένα βράδυ στον Ενετικό Λιμένα Χανίων, στη Συκιά Ξυλοκάστρου θα διοργανωθεί το μεγαλύτερο beach party του καλοκαιριού με 15 εκδηλώσεις στην παραλία, ενώ και στην Κοιλάδα του Αχελώου, συναυλίες θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος των γεφυριών του ποταμού.

Αυτές και εκατοντάδες άλλες εκδηλώσεις – που συνεχώς ανανεώνονται – θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο σε όλη την Ελλάδα, στη Γιορτή που μας καλεί να επισκεφτούμε γειτονιές, πόλεις και σημεία απαράμιλλης ομορφιάς που δεν έχουμε ξανά επισκεφτεί.

Info:
Το αναλυτικό Εθνικό Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 2018 της 19ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, μπορείτε να το βρείτε στο: www.europeanmusicday.gr24 Ιουνίου 2018 η Κοιλάδα του Αχελώου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2018 με εκδηλώσεις που θα γίνουν σε εννέα σημεία, από τα ψηλά βουνά του Αχελώου της Γέφυρα Κοράκου και της Μεγαλόχαρης μέχρι τη Γέφυρα Τατάρνας και την πρώτη τεχνητή λίμνη του ποταμού.

Το πρόγραμμα για την Κοιλάδα του Αχελώου έχει ως εξής:

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
Γέφυρα Κοράκου, Πηγές
Έντεχνη μουσική, Ώρα έναρξης 12:00
Σε συνεργασία με το Μουσικό Σχήμα «Σπύρος Νικολάου - Ανδρομέδα».

Μεγαλόχαρη

Έντεχνη & παραδοσιακή μουσική, Ώρα έναρξης 12:00
Σε συνεργασία με το Μουσικό Ντουέτο Ευγενία Γρέντζελου - Πάνου Μαμασούλα και τον Χορευτικό Σύλλογο «Ο Ζορμπάς»
Χορωδία Πολιτιστικής Ομάδας Ζορμπάς & Acheloos Valley.

Γέφυρα Μεσόπυργου

Έντεχνη & παραδοσιακή μουσική, Ώρα έναρξης 14:00
Σε συνεργασία με το Μουσικό Ντουέτο Ευγενία Γρέντζελου - Πάνου Μαμασούλα και την Χορωδία Πολιτιστικής Ομάδας Ζορμπάς & Acheloos Valley.

Αχελώος, ποτάμι

Έντεχνη μουσική, Ώρα έναρξης 14:30
Χορωδία Πολιτιστικής Ομάδας Ζορμπάς & Acheloos Valley σε συνεργασία με το Μουσικό Ντουέτο ΕυγενίαΓρέντζελου - Πάνου Μαμασούλα και τον Χορευτικό Σύλλογο «Ο Ζορμπάς».

Γέφυρα Αυλακίου-Καταφυλλίου

Ελληνική Λαϊκή μουσική - Ζεϊμπέκικο κλασσικό, Ώρα έναρξης 16:00
Μουσικοχορευτική παράσταση σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα Acheloos Valley & το Χορευτικό Σύλλογο «Ο Ζορμπάς».
Γέφυρα Τέμπλας, Βρουβιανά
Μουσικοχορευτική παράσταση, Ώρα έναρξης 17:00
Ελληνική Λαϊκή μουσική - Τα παιδιά του Πειραιά- Αφιέρωμα στη Μ. Μερκούρη σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα Acheloos Valley & το Χορευτικό Σύλλογο «Ο Ζορμπάς».

Γκρεμισμένο γεφύρι, Βρουβιανά

Έντεχνη μουσική, Ώρα έναρξης 17:30
Σε συνεργασία με το Μουσικό Ντουέτο Ευγενία Γρέντζελου - Πάνου Μαμασούλα και την Χορωδία Πολιτιστικής Ομάδας Ζορμπάς & Acheloos Valley.

Περδικάκι Αχελώος

Έντεχνη μουσική, Ώρα έναρξης 18:00
Σε συνεργασία με το Μουσικό Ντουέτο Ευγενία Γρέντζελου - Πάνου Μαμασούλα και την Χορωδία Πολιτιστικής Ομάδας Ζορμπάς & Acheloos Valley.

Γέφυρα Τατάρνας

Ελληνική Λαϊκή μουσική - Συρτάκι Ζορμπάς, Ώρα έναρξης 20:30
Μουσικοχορευτική παράσταση σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα Acheloos Valley & το Χορευτικό Σύλλογο « ο Ζορμπάς».
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, 15:22