7 ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Σάββατο 20 Ιουνίου 2020!

Εθνική Λυρική Σκηνή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα στις 20.00 μπορείτε να απολαύσετε το 1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ «Πότε θα ΄ρθει, πότε θα ‘ρθει το καλοκαίρι». Ένα πρόγραμμα που ξεκινά με το παραδοσιακό «Μενεξέδες και ζουμπούλια», περνά από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι («Μια Παναγιά» των Χατζιδάκι / Γκάτσου) και φτάνει ως τον Σούμπερτ («Ευτυχία») και τον Μπετόβεν («Στη χαρά») προτείνει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Πάνω από 60 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας ερμηνεύουν και ηχογραφούν από τα σπίτια τους τα τραγούδια της συναυλίας με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ, των υπολογιστών, η online συναυλία με τις φωνές των παιδιών θα προσφέρει μια αναγκαία νότα αισιοδοξίας και μια μελωδική έξοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Το βίντεο θα παραμείνει online έως 8/7

Δείτε εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος έρχεται σήμερα στις 21.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο πλαίσιο της διαδικτυακής σειράς συναυλιών #snfccAtHome: music.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ζωντανά από τον Φάρο, θα παρουσιάσει διαδικτυακά μια συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για το ΚΠΙΣΝ. Πρόκειται για μια από τις λίγες φορές που το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον κορυφαίο δημιουργό μόνο του επί σκηνής, με τη συνοδεία της κιθάρας του. Ο Σαββόπουλος θα ερμηνεύσει τραγούδια που θα ακουστούν σήμερα όπως πριν 50 χρόνια, πιο επίκαιρα από ποτέ, τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο γιατί επεσήμαναν σε ανύποπτες στιγμές τις βαθύτερες προκλήσεις του εθνικού μας βίου στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, με μελωδίες που αναμειγνύουν εθνικούς, βαλκανικούς και ροκ ήχους. Τραγούδια της ψυχής, της χαράς, της νοσταλγίας και της ελπίδας. Κι όλα αυτά, με έναν τρόπο ζεστό, άμεσο και εγκάρδιο, δηλαδή «Σαββοπουλικό».

Δείτε την παράσταση εδώ

Ίδρυμα Ωνάση

Για δωδέκατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του. Από σήμερα ο Σάιμον Κρίτσλεϊ, μέσα από τα τρία νέα podcasts της σειράς με τίτλο Apply-Degger – Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», υποστηρίζει πως η επαφή με αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου.

Δείτε το εδώ

Επίσης  σε live YouTube προβολή στις 21:00, η Τζένη Αργυρίου ανατρέχει σε μια εποχή κατά την οποία το καλλιτεχνικό έργο δεν ήταν επώνυμο, αλλά μια πρακτική που έφερνε τους ανθρώπους πιο κοντά και συνέβαλε στη συνοχή των κοινωνιών με το ΑΝΩΝΥΜΟ, την παραγωγή της Στέγης που από το 2018 που έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα δεν σταμάτησε να ταξιδεύει σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Κυριακή 22 Ιουνίου 2020

Δείτε το εδώ

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00 το έργο «Small Island» (Το μικρό νησί), διασκευασμένο από την Helen Edmundson και σε σκηνοθεσία του Rufus Norris. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 25 Ιουνίου 2020.

Δείτε την παράσταση εδώ

Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 18.00 την όπερα «Macbeth» του Τζουζέπε Βέρντι σε μουσική  διεύθυνση του James Conlon.

Δείτε την παράσταση εδώ

Επίσης μπορείτε να  απολαύσετε σήμερα στις 13.00 την όπερα «Pünktchen und Anton» του Iván Eröd σε μουσική  διεύθυνση του Friedrich Pfeiffer.

Δείτε την παράσταση εδώ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης