«2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016, 03:07
«2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο»
Με τη σύμπραξη 5 διακεκριμένων σολίστ,  θα κλείσει η σειρά συναυλιών «2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο» για τον μήνα Μάιο.

Στέλλα Τσάνη - βιολί, Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο - βιολί,
Ηλίας Σδούκος - βιόλα, Λευκή Κολοβού - βιολοντσέλο
Τίτος Γουβέλης – πιάνο 

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 30 Μαΐου θα περιλαμβάνει το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1, του Ιωσήφ Βαλέτ, έργο αφιερωμένο από τον συνθέτη στο κουαρτέτο L' Anima και το οποίο θα παρουσιαστεί σε α' παγκόσμια εκτέλεση, του Antonin Dvorak, το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 12, έργο 96 («Αμερικάνικο») και το κουιντέτο με πιάνο έργο 44 του Robert Schumann.Το κουαρτέτο L’ Anima είναι ένα από τα παλαιότερα εν ενεργεία κουαρτέτα εγχόρδων στην Ελλάδα. Έχει εμφανιστεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας, έλαβε μέρος σε αρκετές μεταδόσεις της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, καθώς και σε εκδηλώσεις του Γ΄ Προγράμματος της ΕΡΤ. Έχει συνεργαστεί με κρατικους φορείς και με το Υπουργείο Πολιτισμού, και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις. Έχει ηχογραφήσει έργα Ελλήνων συνθετών όπως, Θόδωρου Αντωνίου και Σάββα Ζάννα, δίσκοι που κυκλοφορούν από την Subways Music.

Ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης, σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου και στην Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας, ως υπότροφος του Σωματείου Τζίνα Μπαχάουερ, του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ. Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνει τακτικά ρεσιτάλ και δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο της μουσικής δωματίου συνεργαζόμενος με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. Με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο συνεργάζονται τακτικά σε ρεπερτόριο για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια. Από κοινού με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ «Μουσικοί ΣυνΤΟΝισμοί» στο πολιτιστικό κέντρο Beton7 στην Αθήνα.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου - Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

Δευτέρα 30 Μαΐου, ώρα 21.00

Κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima

[Στέλλα Τσάνη - βιολί, Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο - βιολί,
Ηλίας Σδούκος - βιόλα, Λευκή Κολοβού - βιολοντσέλο]
Τίτος Γουβέλης – πιάνο

Υπηρεσία εισιτηρίων: 2107234567

Τιμή εισιτηρίου: 12 και 10 ευρώ (μειωμένο)


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016, 03:07