Επτά ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020!

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του και σας καλεί να συνδεθείτε στο μαγικό online σύμπαν του.

Σήμερα στις 19:30 μπορείτε να απολαύσετε Stand-Up Comedy με Έλληνες Κωμικούς (Premiere) – Λέμε πως είναι Stand-Up αλλά πώς είμαστε σίγουροι πως η οθόνη μας δεν κρύβει ότι κάθονται; Όπως και να έχει, Έλληνες Stand-Up κωμικοί, που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο, θα μας χαρίσουν πολύ γέλιο.

Συμμετέχουν ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Λάμπρος Φισφής, ο Άγγελος Τσαρούχας, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος και η Αλίκη Τσακούμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης στις 21:00 Seu Jorge & Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Μνήμες από το 2018 SNFestival) –

Παρακολουθήστε τη μοναδική εμφάνιση του Βραζιλιάνου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Seu Jorge στο SNFestival 2018, συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Σε μια από τις πιο αισθαντικές στιγμές στην ιστορία του φεστιβάλ, ο Seu Jorge ερμήνευσε στα πορτογαλικά μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie όπως αποδόθηκαν στην ταινία του Wes Anderson, The Life Aquatic of Steve Zissou.

Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ

Ίδρυμα Ωνάση

Για δωδέκατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του. Από σήμερα θα διατίθεται ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Interfaces – A Network of Sonic Arts για το ομώνυμο πρόγραμμα που ερευνά καινοτόμους τρόπους για τη σύνδεση ακροατηρίων με το έργο μουσικών και καλλιτεχνών του ήχου.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο Facebook του Μεγάρου κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη μπορείτε να απολαύσετε μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης.

Σήμερα στις 21:00 μπορείτε να δείτε:

Αίθουσα της Φιλαρμονικής της Κολωνίας  Ρ. Βάγκνερ «Πένθιμο εμβατήριο» από Το λυκόφως των θεών Ντ. Σοστακόβιτς Συμφωνία αρ. 5 σε ρε ελάσσονα, έργο 47
Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου Βαλέρι Γκέργκιεφ, μουσική διεύθυνση.

Δείτε εδώ

Εθνική Λυρική Σκηνή

Σήμερα στις 20.00 μπορείτε να απολαύσετε το 1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ «Πότε θα ΄ρθει, πότε θα ‘ρθει το καλοκαίρι». Ένα πρόγραμμα που ξεκινά με το παραδοσιακό «Μενεξέδες και ζουμπούλια», περνά από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι («Μια Παναγιά» των Χατζιδάκι / Γκάτσου) και φτάνει ως τον Σούμπερτ («Ευτυχία») και τον Μπετόβεν («Στη χαρά») προτείνει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Πάνω από 60 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας ερμηνεύουν και ηχογραφούν από τα σπίτια τους τα τραγούδια της συναυλίας με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ, των υπολογιστών, η online συναυλία με τις φωνές των παιδιών θα προσφέρει μια αναγκαία νότα αισιοδοξίας και μια μελωδική έξοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Το βίντεο θα παραμείνει online έως 8/7

Δείτε εδώ

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00 το έργο «A Midsummer Night’s Dream» (Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας), σε σκηνοθεσία του Nicholas Hytner. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 2 Ιουλίου 2020.

Δείτε την παράσταση εδώ

Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης παρουσιάζει σήμερα στις 16.00 ηχογραφημένο το το ετήσιο «Nureyev Gala 2020» με τους πρώτους σόλο χορευτές μεταξύ των οποίων η Όλγα Εσίνα, η Λούντμιλα Κονοβάλοβα, η Νατάσα Μιέρ.

Στο «Nureyev Gala 2020» υπάρχουν αποσπάσματα από κλασικά μπαλέτα όπως «Sleeping Beauty», «Giselle» και «Don Quixote», σύγχρονες χορογραφίες όπως «Peter Pan», «Peer Gynt», «Movements to Stravinsky» και από τις δημιουργίες του Legris «Le Corsaire» και «Sylvia».

Δείτε την παράσταση εδώ

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης