Θα φανεί στο χειροκρότημα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 09:32
Θα φανεί στο χειροκρότημα
Οι πέντε εν ζωή πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ ένωσαν τις... δυνάμεις τους, στο πλαίσιο μιας μεγάλης συναυλίας που πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι Τζίμυ Κάρτερ, Τζωρτζ Μπους (Πρεσβύτερος και Τζούνιορ), Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκαν σε μουσική σκηνή στο Τέξας, στη συναυλία - φόρο τιμής στον Tom Petty.

Η μουσική δεν έχει σύνορα και φραγμούς, ενώ οι διαφορές -πολιτικές, φυλετικές, οικονομικές κ.ο.κ.- παραμερίζονται, όταν εξυπηρετείται μάλιστα ένας ιερός σκοπός.

Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν οι πρώην πρόεδροι, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια ευχάριστη βραδιά με πολύ κάντρι αλλά και ροκ μουσική. Tα έσοδα από τη βραδιά θα διατεθούν για τους πληγέντες από τους τυφώνες στο Τέξας, στη Φλόριντα και στο Πουέρτο Ρίκο.

Η Deutsche Welle μεταδίδει:

Tα έσοδα από τη βραδιά θα διατεθούν για τους πληγέντες από τους τυφώνες στο Τέξας, στη Φλόριντα και στο Πουέρτο ΡίκοΔεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς: η μεγάλη συναυλία στο Τέξας άρχισε με τον αμερικανικό εθνικό ύμνο και τους πέντε προέδρους επί σκηνής, με το χέρι στην καρδιά. Τζίμυ Κάρτερ, Τζωρτζ Μπους (Πρεσβύτερος και Τζούνιορ), Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκαν δίπλα-δίπλα. Ο σημερινός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέστη, αλλά ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την «υπέροχη» πρωτοβουλία τους, όπως επίσης και τους προκατόχους του, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς είχε απ΄όλα. Πολύ κάντρι μουσική, ιδιαίτερα αγαπητή άλλωστε στο Τέξας, αλλά και σόουλ, καθώς και παραδοσιακά γκόσπελ ακούστηκαν και καταχειροκροτήθηκαν. Ξεχώρισε η Lady Gaga ντυμένη στα λευκά, αλλά και η ανερχόμενη Στέφανι Κουέιλ, η οποία ξεσήκωσε τα πλήθη με μία δυναμική ερμηνεία του «I wonʼt back down». Ήταν και ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον Tom Petty, έναν από τους πιο αυθεντικούς και αγαπημένους ροκ τραγουδιστές των τελευταίων δεκαετιών που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Διαχρονική αξία οι Alabama, ενώ οι φίλοι της κάντρι μουσικής είδαν τους αειθαλείς Γκάτλιν Μπράδερς να τραγουδούν για ακόμη μία φορά την κλασική επιτυχία «All the Gold of California», 41 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση.



Ομπάμα και Μπους οι σταρ της βραδιάς

Από τους πολιτικούς της βραδιάς το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασε ο Μπαράκ Ομπάμα. Όχι μόνο στη σύντομη ομιλία του, αλλά και σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, όταν πλησίασε τον Τζωρτς Μπους τον πρεσβύτερο, καθισμένο πλέον σε αμαξίδιο, για να αποδώσει τιμές και να τον ευχαριστήσει για την παρουσία του. Άλλωστε, η οικογένεια Μπους παίζει «εντός έδρας» στο Τέξας. Τελευταία φορά που οι «πέντε» είχαν συναντηθεί ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, στα εγκαίνια βιβλιοθήκης που φέρει το όνομα του Τζωρτζ Μπους.







Από τον μαραθώνιο φιλανθρωπικών προσφορών συγκεντρώθηκαν τελικά περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα διατεθούν στους πληγέντες στο Τέξας, στη Φλόριντα και στο Πουέρτο Ρίκο. «One America Apeeal» ονόμασαν οι «πέντε» την πρωτοβουλία τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η διάθεση για προσφορά και αλληλοβοήθεια μπορεί και πρέπει να υπερβαίνει τις όποιες πολιτικές διαφορές.

Ήταν μια απολαυστική γιορτή μουσικής, φιλανθρωπίας και πολιτικής υπευθυνότητας: και οι πέντε εν ζωή πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ έδωσαν το «παρών» σε συναυλία στο Τέξας για τους πληγέντες των τυφώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.







Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 09:47