Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Θάνος Καλλίρης αδιαμφισβήτητα έχει γράψει τη δική του μοναδική ιστορία στον χώρο της μουσικής και έχει εισπράξει πολλή αγάπη από το κοινό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη του εντυπωσιακή εμφάνιση με τους Bang στη Eurovision και το τραγούδι «stop», μέχρι τα τραγούδια του «Αγάπη καλοκαιρινή», «Το νου σου κύριε οδηγέ», «Γιορτάζω», «Κάποιο καλοκαίρι», «Όχι το μωρό μου»,  «Καταστροφή μου», «Ποιος», ο Θάνος Καλλίρης χάραξε  μια αξιοζήλευτη και επιτυχημένη πορεία γεμάτη από σημαντικές συνεργασίες τόσο στη δισκογραφία όσο και στη σκηνή.

«Η αγάπη μου για τη μουσική είναι δεδομένη, δεν θα μπορούσα να φανταστώ να κάνω κάτι άλλο και πολλές φορές έχω βρεθεί σε δύσκολες στιγμές, όπως τώρα με την πανδημία ας πούμε, αλλά ποτέ μου δεν θεώρησα ότι κάνω κάτι επειδή τυχαία βρέθηκα σ’ αυτό τον χώρο ή δεν είχα τι άλλο να κάνω, οπότε νομίζω ότι αυτό έχει εισπραχτεί από τον κόσμο και υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρει ο αξιόλογος καλλιτέχνης στο zougla.gr με αφορμή την επανακυκλοφορία του τραγουδιού του «Καταστροφή μου», αλλά και την κυκλοφορία ενός νέου τραγουδιού του με τίτλο θα βγω να διασκεδάσω, αλλά και τις επερχόμενες εμφανίσεις του την περίοδο του καλοκαιριού.

«Το τραγούδι θα βγω να διασκεδάσω είναι σχετικά πρόσφατο και αν δείτε τους στίχους είναι ακριβώς το wishful thinking, αυτό που θέλει κάποιος την ώρα που είναι σε πολλαπλή καραντίνα που έχει ήδη κλείσει δύο χρόνια άνεργος χωρίς ενδιαφέροντα. Όλοι οι άλλοι δουλεύανε γύρω μου εγώ δεν δούλευα, ήτανε συγκλονιστικό αυτό, εύχομαι να μην το ξαναπεράσω ποτέ. Στην αρχή κάνεις βόλτες, μετά μιλάς με τους φίλους σου μέσω των socials, μετά  καθαρίζεις το σπίτι σου, μετά ανακαλύπτεις τα παλιά που ξέχασες, ε κάποια στιγμή τελειώνει αυτό και αρχίζει η παράνοια, οπότε κάπου μεταξύ παράνοιας και κυριολεκτικά ένα βήμα πριν τη βαριά κατάθλιψη με έσωσε η μουσική» εξομολογείται ο Θάνος Καλλίρης και συμπληρώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Έχω γράψει κάποια τραγούδια που τα θεωρώ πιο ώριμα, έχουν μια σοβαρή προσεγγιση στιχουργική και έχουν μια άλλη μελωδία που είναι βγαλμένη από έναν άνθρωπο που είναι μεγαλύτερος, είμαι 60 ετών και έχω άλλη οπτική ματιά. Θα ήθελα να αναπτύξω την γκάμα μου ως συνθέτης, να δώσω τραγούδια σε άλλους και να είμαι ενεργός με αυτήν την καλλιτεχνική μουσική προίκα που έχω και το καλύτερο θα ήταν να αυτοπροσδιοριστώ και με ένα καινούργιο μουσικό προφίλ που να είναι πολύ σημερινό».

«Πριν ενάμιση μήνα περίπου βγήκε το τραγούδι καταστροφή μου το οποίο κυκλοφόρησε το 1991 δηλαδή πριν τριάντα ένα χρόνια. Ήταν το πρώτο μου single που σηματοδοτούσε τη σόλο μου καριέρα μετά το συγκρότημα των Bang που πήγαμε και στη Γιουροβίζιον και ήθελα πάντα, επειδή έχουνε περάσει από 20 μέχρι 30 χρόνια από τα τραγούδια αυτά τα ποπ που συντροφεύανε φαντάζομαι πολλών το soundtrack των 90s στα παιδικά τους χρόνια ή και όχι, ήθελα να έχουν μια ανακατασκευή, μια ανακαίνιση μουσική, ηχητική, οπότε έχω βαλθεί να φτιάξω 5, 6, 7, 8 τραγούδια μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος που πια μετράνε 20 και 30 χρόνια, σαν να γραφόντουσαν τώρα, δηλαδή κρατώντας πάντα τη μουσική τη μελωδία και τον στίχο ίδιο, και να σας δώσω τώρα μουσικά το στίγμα μου που είμαι μεγαλύτερος και να επανασυστηθώ λιγάκι και στους νεότερους με τα ανακαινισμένα παλιά μου να το πώ έτσι και να επανέλθω με κάτι πολύ πιο καινούργιο» υπογραμμίζει ο Θάνος Καλλίρης.

«Έχω πιολύ χιούμορ με σώζει στη ζωή μου και στη σχέση μου. Νομίζω ότι το ωραίο χιούμορ και το γέλιο είναι ένα πολύ ωραίο αφροδισιακό γενικά στις σχέσεις των ανθρώπων, είναι σωτήριο στη ζωή και εκτός από αυτό είμαι πολύ εργατικός και μου αρέσει πολύ η δουλειά που κάνω. Δεν έχω χάσει καθόλου το ενδιάφερον μου» αναφέρει ο Θάνος Καλλίρης κληθείς να περιγράψει τον εαυτό του.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης με τον Θάνο Καλλίρη:

Ακούστε το τραγούδι «Θα βγω να διασκεδάσω»

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης