Όπως κάθε χρόνο, παλιοί και καινούργιοι φίλοι του Θεάτρου «Αλώνι» μαζεύονται από νωρίς το απόγευμα για να ετοιμάσουν το χώρο του θεάτρου  με συνοδεία ορεκτικών και ντόπιων ποτών με ανοιχτή πρόσκληση προς ενημέρωση για το καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα θα ακολουθήσει η παράσταση «Ταξίδι στον κόσμο του φλαμένκο», η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο «Αλώνι». Πρόκειται για μία μουσική αναπαράσταση της ιστορίας και της εξέλιξης του φλαμένκο, της παραδοσιακής μουσικής της Ανδαλουσίας, με περιβάλλον ενός café cantante [καφενείο με ζωντανή μουσική] και θα παρουσιαστεί μέσα από στίχους και μελωδίες – συνοδεία ιστορικής διήγησης – η πορεία του φλαμένκο από την εποχή του μουσουλμανικού βασιλείου του Al-Andalus ως τις μέρες μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι αυτό θα μας μυήσει στη μουσική και στο χορό του φλαμένκο μέσα από την παρουσίαση διαφορετικών στιλ όπως zambras, fandangos, tangos, rumbas, solea, bulería, alegrías, seguiriyas, martinetes και άλλα. Η παράσταση διαρκεί μιάμιση ώρα και η διήγηση θα είναι στα ελληνικά.

Συντελεστές:

Τραγούδι – Κιθάρα – Κρουστά: Sito Sánchez
Χορός: Victor Ramos, Erica Ponce
Αφήγηση: Μελίνα Τόπακα, Τζίνα Θλιβέρη
Πρωτότυπο κείμενο: Sito Sánchez
Μετάφραση / Επιμέλεια (από τα ισπανικά): Μελίνα Τόπακα
Καρτασκευή σκηνικού: Θωμάς Δάμτσας
Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο Αλώνι (theatroaloni.gr)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γιορτή είναι ανοιχτή για όλους με ελεύθερη είσοδο

Κυριακή 19 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ

Θέατρο Αλώνι, Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιo

Πληροφορίες Γιώργος Τριανταφύλλου 6973339142

Περισσότερες πληροφoρίες στην στοσελίδα www.theatroaloni.gr

Λίγα λόγια για το Δημοτικό Θέατρο Αλώνι:

Το Θέατρο Αλώνι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας του Πηλίου ιδρύθηκε το 1995 για να λειτουργήσει αρχικά ως κοινοτικό θέατρο και αργότερα ως δημοτικό θέατρο του δήμου Μηλεών, ενώ από το 2012, συνεχίζει την αξιόλογη πορεία του υπό τη διαχείριση της αστικής μη-κερδοσκοπικής εταιρείας «Οι Φίλοι του Θεάτρου Αλώνι».

Στα 21 χρόνια δράσης του, το Θέατρο Αλώνι φιλοξενεί κάθε Αύγουστο πολυάριθμα θεατρικά και μουσικά δρώμενα υψηλού επίπεδου από καταξιωμένους καλλιτέχνες καθώς και χιλιάδες θεατές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχει χαρακτηριστεί από τον τύπο και άλλους πολιτιστικούς φορείς ως «η Μικρή Επίδαυρος του Πηλίου».

Παράλληλα, από το 2015 διοργανώνονται, σε συνεργασία με καταξιωμένους καθηγητές, ένα εκτενές σεμινάριο Αρχαίου Δράματος στη φύση που απευθύνεται σε νέους σπουδαστές και λαμβάνει ήδη εξαιρετικά θετική ανταπόκριση, καθώς και το διήμερο φεστιβάλ πιάνου με νέους διεθνώς βραβευμένους ερμηνευτές με την συνεργασία του Τρίτου προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ).

Αποστολή

Το Θέατρο Αλώνι συνεχίζει το έργο του με αποστολή «την ανάδειξη της αξίας της τέχνης μέσα στη φύση, προσφέροντας ποιοτικά καλλιτεχνικά δρώμενα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε ένα ολοένα ευρύτερο κοινό».

Στόχοι

Διάδοση της τέχνης πέρα από τα στενά όρια των μεγάλων πόλεων
Έμφαση στη σημασία της φύσης στην καθημερινότητα των ανθρώπων
Ανάδειξη της ιστορίας και της κουλτούρας του τόπου
Προσέλκυση κοινού με πιο περιορισμένες ευκαιρίες επαφής με την τέχνη
Συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων σε ένα εθελοντικό εγχείρημα
Εκπαίδευση μαθητευόμενων στην τέχνη μέσα από εμπειρία ζωής στη φύση

Λειτουργία

Το Θέατρο Αλώνι οφείλει την επιτυχία του στην αμέριστη υποστήριξη των εθελοντών που, σε συνεργασία με την ιδρυτική ομάδα (υπό την καθοδήγηση του εικαστικού, κ. Γιώργου Τριανταφύλλου), φροντίζουν για την αρμονική διοργάνωση όλων των δρώμενων. Ενώ εξίσου μεγάλης σημασίας για τη συνέχιση του έργου του είναι και η ετήσια συμβολική συνεισφορά των φίλων-μελών του Θεάτρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης