Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασαν οι καλλιτέχνες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Χανγκτσόου χθες βράδυ κατά την πρώτη τους εμφάνιση στο αθηναϊκό κοινό, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Η κινεζική ορχήστρα εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Ανταλλαγών του Έτους Ελλάδας – Κίνας που άρχισε πέρυσι την άνοιξη.

Το σύνολο με μαέστρο τον Γιανγκ Γιανγκ εντυπωσίασε τους Έλληνες λάτρεις της μουσικής εκτελώντας απαιτητικά κλασικά έργα, όπως ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» του Βάγκνερ, τους Συμφωνικούς Χορούς έργο 45 του Σεργκέι Ραχμάνινοφ και το Κοντσέρτο για Βιολί Νο.1 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς το οποίο εκτέλεσε ο επίσης βραβευμένος σολίστ βιολονίστας Νινγκ Φενγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η Ορχήστρα εμφανίζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γιανγκ έχει μία ειδική σχέση με την Αθήνα, καθώς το 2006 απέσπασε το Πρώτο Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας «Δημήτρης Μητρόπουλος». Ανάμεσα στο κοινό τότε ήταν και ο σημερινός αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θανάσης Αποστολόπουλος.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόυ θα εμφανισθεί αύριο, Τετάρτη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσει την περιοδεία της που ολοκληρώνεται στις 29 Απριλίου, στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Σερβία και την Ουγγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης