Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Χρήστου Κυριαζή παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών προκειμένου να πουν το «τελευταίο αντίο» στον αγαπημένο τους τραγουδιστή που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 68 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Χρήστος Κυριαζής είχε κάνει τη δική του διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία με τα δικά του λαϊκά τραγούδια τη δεκαετία του ’90.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κηδεία του έγινε στο Α’ Νεκροταφείο και το παρών έδωσαν καλοί φίλοι και η οικογένειά του.  Ανάμεσα τους ο Μάκης Τσέλιος, ο Μίλτος Καρατζάς, ο Χρήστος Μενιδιάτης, η Σάσα Σταμάτη και η Βάνα Μπάρμπα.

Βάνα Μπάρμπα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένειά του δημοφιλούς καλλιτέχνη ζήτησε αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο ίδρυμα Make-A-Wish για να εκπληρωθούν οι ευχές παιδιών, που παλεύουν με απειλητικές ασθένειες.

Σάσα Σταμάτη

Ο Χρήστος Χωμενίδης

Λίγα λόγια για τον αγαπημένο καλλιτέχνη:

Ο Χρήστος Κυριαζής  γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε την τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στη διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων.

Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.

Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.

Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης