Με μεγάλη επιτυχία και επαρκή προσέλευση Μελών ολοκληρώθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους κεντρικού αθηναϊκού ξενοδοχείου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19.

Σημαντική αύξηση εσόδων ύψους 7,062 εκατ. ευρώ κατέγραψε η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για το 2019 (+300% έναντι του 2018), όπως ανέφερε η προσωρινή Γενική Διευθύντρια κα. Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου κατά την εναρκτήρια παρουσίαση. Το συνολικό καθαρό ποσό (μετά την αφαίρεση των λειτουργικών εξόδων)  προς διανομή για τη χρήση 2019 ανέρχεται στα 4.200 εκατ. ευρώ περίπου. Από το ποσό αυτό έχει διανεμηθεί ήδη καθαρό ποσό 930 χιλ. ευρώ περίπου, ενώ η επικείμενη Διανομή Σεπτεμβρίου προς όλους τους δικαιούχους ξεκινά την αμέσως επόμενη βδομάδα και αφορά καθαρό εισπραγμένο και εκκαθαρισμένο ποσό ύψους 1.520 εκατ. ευρώ από περισσότερες πηγές εσόδων αυτήν τη φορά: Δημόσια Εκτέλεση (Background Music), Συναυλίες, Μηχανικά, Online, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και Δικαιώματα από το Εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε πλήρης αναφορά στην ταχεία πρόοδο του Οργανισμού το 2019, καθώς ο Οργανισμός αύξησε το ελληνικό και ξένο μουσικό ρεπερτόριό του με την προσχώρηση Ελλήνων συνθετών, στιχουργών και εκδοτών μουσικής και Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης από όλο τον κόσμο, αυξάνοντας το συνολικό ποσοστό εκπροσώπησής του στην αγορά πνευματικών δικαιωμάτων.

Επιπλέον, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν πέρσι, οι οποίες καταπόνησαν τόσο τον Οργανισμό, όσο και τους ίδιους τους δικαιούχους δημιουργούς που είδαν τα πνευματικά τους δικαιώματα να απειλούνται από ατυχείς νομικές πρωτοβουλίες και επιθέσεις, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ολοκλήρωσε σημαντικές συμφωνίες αδειοδότησης με κορυφαίους χρήστες και ενώσεις χρηστών από όλο το επιχειρηματικό φάσμα, αυξάνοντας ραγδαία το συνολικό μερίδιό της στην αγορά.

Σε λειτουργικό επίπεδο, ο Οργανισμός ενίσχυσε περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό και το δίκτυο των εμπορικών αντιπροσώπων του σε όλη τη χώρα, τον οποίο εξόπλισε με ειδικές φορητές συσκευές και τερματικά. Επίσης, ανέπτυξε περαιτέρω τη μηχανογραφική του υποδομή και προχώρησε σε αναβάθμιση του λογισμικού συστήματος Τεκμηρίωσης και Διανομής και των εμπορικών/λογιστικών του συστημάτων, πάντα με βάση τους επαγγελματικούς κανόνες της CISAC και τα βέλτιστα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένων της ετήσιας έκθεσης δράσης χρήσης 2019, της έκθεσης διαφάνειας χρήσης 2019, των οικονομικών καταστάσεων 2019 και της απαλλαγής των μελών του ΔΣ και του ΕΣ από κάθε ευθύνη για το παραπάνω διάστημα. Επίσης, από τις χθεσινές αρχαιρεσίες για τη συμπλήρωση κενωθείσας θέσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, όσον αφορά την κατηγορία δημιουργών, νέο μέλος εκλέχθηκε ο Μίνως Μαμαγκάκης, κληρονόμος δικαιωμάτων του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την ομόφωνη πρόταση του ΔΣ για την αναγόρευση του συνθέτη Γιάννη Γλέζου σε επίτιμο Πρόεδρο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, μετά από 13 χρόνια ανελλιπούς και άοκνης προσφοράς του στον Οργανισμό συνολικά ως Γενικός Διευθυντής και ως Πρόεδρος του ΔΣ.

Ο Γιάννης Γλέζος, αναφερόμενος στην πρόσφατη παραίτησή του από μέλος του ΔΣ, τόνισε ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ μπορεί να πραγματοποιήσει το όραμα του ενός και μόνου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα κι ότι το μέλλον μας θέλει όλους μαζί και κανέναν χώρια. «Ύστερα από τόσα χρόνια άοκνης προσπάθειας και εργασίας στον χώρο ήρθε η ώρα να αποσυρθώ. Άξιοι συνεργάτες και στελέχη έχουν πάρει τη σκυτάλη και η Αυτοδιαχείριση έγινε αυτό που πάντοτε ονειρευόμουν. Ένας σύγχρονος οργανισμός που λειτουργεί με ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, τον οποίο εμπιστεύτηκαν ΟΣΔ από όλο τον κόσμο, και ο οποίος σήμερα κάτω από την σκέπη του έχει σημαντικά Ελληνικά ονόματα και ξένους δημιουργούς. Για μένα έχει, επίσης, σημασία ότι τον εμπιστεύονται και οι χρήστες, που είναι εκείνοι που τιμούν το έργο μας και εξασφαλίζουν το εισόδημά μας.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης