Ο Βραζιλιάνος δημιουργός Bruno Beltrão και η ομάδα του, Grupo de Rua, επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα, για να παρουσιάσουν τη χορευτική παράσταση «Inoah», στην Πειραιώς 260, από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O – βραβευμένος, το 2010, με Bessie Award – Bruno Beltrão και η ομάδα του θεωρούνται από τους σημαντικότερους δημιουργούς που προέρχονται από το hip hop και το street dance, χωρίς, όμως, να αρκούνται σε μια μεταφορά του είδους από τον δρόμο στη σκηνή. Μέσα από τα έργα του, που έχουν παρουσιαστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ και θέατρα του κόσμου, ο Beltrão, ο οποίος έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό και φιλοσοφία, αποδομεί συστηματικά τους κώδικες και τη γλώσσα του hip hop. Οι ερμηνευτές προέρχονται από διάφορα είδη χορού του δρόμου και αναπτύσσουν μια στιβαρή, όσο και ριψοκίνδυνη σωματική γλώσσα. Στην πραγματικότητα, η Grupo de Rua είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα χορού – είναι ένα μέσο κοινωνικής χειραφέτησης.

Με το έργο «Inoah», ορμώμενος από τα σκάνδαλα διαφθοράς, ο Bruno Beltrão τοποθετείται απέναντι στις επικρατούσες στη Βραζιλία πολιτικές συνθήκες και διερωτάται: πώς συνδεόμαστε με τον περιβάλλοντα χώρο, πώς διαμορφωνόμαστε από συνθήκες και ιδεολογίες; Μέσα σε μια σχεδόν άδεια σκηνή, δέκα χορευτές χτίζουν μια σχέση ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο και πραγματεύονται τη συνδιαλλαγή, τη σύγκρουση, τη συνύπαρξη και τη συλλογικότητα.

Ταυτότητα παράστασης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Bruno Beltrão, βοηθός σκηνοθέτη: Ugo Alexandre Neves, φωτισμοί: Renato Machado, κοστούμια: Marcelo Sommer, μουσική: Felipe Storino. Ερμηνευτές: Bruno Duarte, Cleidson De Almeida «Kley», Douglas Santos, Igor Martins, João Chataignier, Leandro Gomes, Leonardo Laureano, Alci Junir «Kpuê», Ronielson Araújo «Kapu», Sid Yon.

Πληροφορίες:

Πειραιώς 260 – Χώρος Η: Πειραιώς 260 – Ταύρος, τηλ.: 210 9282900.

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: 15 έως 25 ευρώ.

Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 – εντός στοάς Πεσμαζόγλου, καταστήματα: Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, πολυχώρος Yoleni’s, Viva Kiosk στο Σύνταγμα, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, τηλεφωνικά: 210 3272000, ομαδικές κρατήσεις: 210 3222720, κρατήσεις ΑΜΕΑ: 211 7800056 (ώρες λειτουργίας: 9:00 – 17:00), ηλεκτρονικά: greekfestival.gr και viva.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης