Το μουσικό σχήμα Carousel θα εμφανιστεί στη Μουσική Σκηνή 1002 Νύχτες την Κυριακή 29 Απριλίου, με την παράσταση που φέρει τον τίτλο «Λιμάνια. Κάθε προορισμός και τραγούδι…».

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λιμάνια μας ενώνουν. Ενίοτε μας χωρίζουν. Τόποι συνάντησης κι αποχαιρετισμού. Αρχή και τέλος των ταξιδιών. Τόποι ελπίδας, απαντοχής. Κι είναι το σμίξιμο των ανθρώπων από όλες τις γωνιές του κόσμου, που γεννά καθετί καινούργιο και πανανθρώπινο. Στα λιμάνια, αυτές τις διάσπαρτες Βαβέλ, η κοινή γλώσσα ήταν πάντα η μουσική, τα τραγούδια. Ας φανταστούμε ένα ταξίδι χωρίς χρόνο, χωρίς πυξίδα. Σ’ ένα πλοίο με πλήρωμα πολυεθνικό. Κάθε ναύτης κι ένας προορισμός. Κάθε προορισμός κι ένα τραγούδι.

Απ’ το Αιγαίο στη Σικελία κι από εκεί στο Ρέτζιο κι ύστερα Νάπολη, Γένοβα, Κορσική, Μασσαλία, Αλεξανδρούπολη. Και μετά Βαρκελώνη, Μάλαγα, Λισαβόνα, Νάντη, Μπουένος Άιρες. Η ίδια θάλασσα τρέφει τις ρίζες μας, δεσποτική και ανεξάντλητη. Παντοτινοί σταθμοί της μουσικής της, τα λιμάνια που μας ενώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχήμα και η ιστορία του

Φαίνη Νούσια : τραγούδι , κρουστά
Μαριαλένα Σπίνουλα : τραγούδι , κρουστά
Μάκης Παπαγαβριήλ : τραγούδι , κρουστά , κιθάρα , μαντολίνο, ούτι
Σταύρος Κατηρτζόγλου: κιθάρα, τραγούδι
Γιάννης Γεωργαντέλης : ακορντεόν, κιθάρα
Απόστολος Καλτσάς : μπάσο

Το μουσικό σχήμα Carousel εμφανίσθηκε για πρώτη φορά τον χειμώνα του 2000 και από τότε έχει μια συνεχή παρουσία στον ελληνικό μουσικό χώρο. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην Αθήνα σε πολλές μουσικές σκηνές, ενώ έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε φεστιβάλ, στo πλαίσιo δημοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και άλλων φορέων (π.χ. Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων, Γιατροί χωρίς σύνορα κ.λ.π.). Επίσης έχει παρουσιαστεί ζωντανά σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με την Μαρία Φαραντούρη.

Η ιδιαιτερότητα των Carousel είναι η εναλλαγή στα όργανα (κιθάρες, κρουστά, ακορντεόν, μαντολίνο, μπάσο, ούτι) και κυρίως, έχοντας τρεις καλά εκπαιδευμένες φωνές, οι πολυφωνίες. Ετσι μπορούν και χτίζουν έναν ήχο πλούσιο γεμάτο ηχοχρώματα.

Τον Δεκέμβριο του 2011 οι Carousel κυκλοφόρησαν το cd τους με τίτλο «ciuri ciuri».

Κυριακή 29 Απριλίου, 9.00 μ.μ.

Μουσική σκηνή «Χίλιες και Δύο Νύχτες»

Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103317293
Email : info@1002nyxtes.gr

Είσοδος: 5 ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης