Τα επτά χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη εμφάνιση των superstar της Κ-pop, οι BTS κατόρθωσαν να καταρρίψουν πολλά εμπόδια – τέτοιου είδους, τα οποία στο παρελθόν δεν θα επέτρεπαν σε μία μπάντα που τραγουδά στα νοτιοκορεατικά να γίνει το μεγαλύτερο ποπ γκρουπ του κόσμου.

Η κατάρριψη των εμποδίων από τους BTS είναι ένα μάθημα του πόσο πλούσια μπορεί να γίνει η ζωή, όταν σταματά κάποιος να επικεντρώνεται στις διαφορές με τους άλλους, είτε είναι γλώσσα, ή φύλο, φυλή και ανοίγει τον εαυτό του για να διδαχθεί από τις εμπειρίες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να είσαι μέλος των BTS ARMY, της στρατιάς θαυμαστριών και θαυμαστών του γκρουπ είναι να πηγαίνεις ένα ταξίδι αφαιρώντας τα δικά σου εμπόδια και η μπάντα θα σε ανταμείψει όταν το κάνεις αυτό, παρουσιάζοντας νέους κόσμους και ιδέες για να εξερευνήσεις και να εξελιχθείς, αναφέρει το NME.

Το ίδιο το επταμελές συγκρότημα αγοριών από τη Νότια Κορέα είναι ταξιδιώτες της περιπέτειας και μελετητές της Γης με ανοιχτά διάπλατα μάτια και μοιράζονται τους καρπούς της μελέτης τους στα τραγούδια, τα μουσικά βίντεο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο τελευταίο τους άλμπουμ, το «Map of the Soul: Persona» του 2019, ενθάρρυναν τις θαυμάστριες και θαυμαστές να διαβάσουν τις θεωρίες ψυχολογίας του Καρλ Γιουνγκ και να εντρυφήσουν στην ελληνική μυθολογία. Στο παρελθόν το τραγούδι τους Magic Shop και το άλμπουμ του 2016 άλμπουμ Wings οδήγησαν τους BTS ARMY στον τεράστιο κόσμο της λογοτεχνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκρότημα έχει μοιραστεί την αγάπη του για την τέχνη με τους θαυμαστές μέσω των social media με αναρτήσεις από εκθέσεις, στιγμιότυπα και με αναφορές σε καλλιτέχνες όπως οι Basquiat και Anish Kapoor σε βίντεο για το πρόσφατο τρέιλερ «Interlude: Shadow».

Τώρα το «Connect, BTS» είναι παγκόσμιο πρότζεκτ τέχνης, στο οποίο συμμετέχουν 22 καλλιτέχνες από πέντε πόλεις, το οποίο εγκαινιάστηκε στο Λονδίνο στις 14 Ιανουαρίου και έχει στόχο να συνδέσει το πάθος της μπάντας της K -pop όχι μόνο με τις/τους ARMY αλλά και με τους λάτρεις της τέχνης σε όλο τον κόσμο που δεν γνωρίζουν το συγκρότημα. Είναι ένα ακόμη εμπόδιο που καταρρίπτεται.

Η ικανότητα των BTS να μιλάνε ουσιαστικά σε άτομα διαφορετικού πολιτισμικού περιβάλλοντος, κοινωνικών τάξεων, εθνικοτήτων, φύλων και ταυτοτήτων εκφράζει τον μακρόπνοο στόχο της σύγχρονης τέχνης να ξεπερνά τα φανταστικά όρια, να διαπερνά, να δημιουργεί νέο εκφραστικό χώρο» αναφέρει ο επιμελητής του πρότζεκτ Daehyung Lee σε δήλωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης