Εντυπωσιακά έθιμα της Ελλάδας και παραδοσιακές γιορτές από κάθε άκρη της χώρας, που έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στον χρόνο, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ 14 επεισοδίων, «Ο τόπος μου γιορτάζει», σε παραγωγή COSMOTE TV.

Η εκπομπή ταξιδεύει στο Λουτράκι Αλμωπίας, την Κοζάνη, τη Νάουσα, τη Χίο, τη Σκύρο, τη Νάξο, τα Ιωάννινα, τον Έβρο, τη Μακρινίτσα Πηλίου, το Μεσολόγγι, την Ερμιόνη, τα Τρίκαλα, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και τα Χανιά, και μας ξεναγεί στις φυσικές ομορφιές, την ιστορία και τα εθιμικά δρώμενα των τόπων αυτών. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει την εξέλιξη των παραδόσεων και των τοπικών εκδηλώσεων μέσα στον χρόνο και τη σύγχρονη αναπαράστασή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά «Ο τόπος μου γιορτάζει» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 16.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Τα νέα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 16.00 και σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 19.00. Μετά την προβολή τους στο κανάλι, όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στη δωρεάν on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο επεισόδιο (Κυριακή 26/1, 16.00, COSMOTEHISTORYHD) μας μεταφέρει στο Λουτράκι Αλμωπίας, όπου την παραμονή των Χριστουγέννων αναβιώνει το λαϊκό έθιμο Κόλιντα Μπάμπω, που περιλαμβάνει κάψιμο ξύλων στην κεντρική πλατεία του χωριού και παραδοσιακό γλέντι γύρω από τη φωτιά. Ταυτόχρονα με την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Η νέα σειρά «Ο τόπος μου γιορτάζει» ανήκει στο νέο πρόγραμμα με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD. Από το 2016, το κανάλι έχει φιλοξενήσει πάνω από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, και περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTETV
Εταιρεία Εκτέλεσης Παραγωγής: GV Productions
Σκηνοθέτης: Βίτων Μπεσδεμιώτης
Αρχισυντάκτης: Μαρία Πολυχρόνη
Δ/της Παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης

Δείτε το τρέιλερ:

 

Δείτε περισσότερα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης