Είκοσι εννέα χρόνια ζωής συμπληρώνει εφέτος ο πολιτιστικός θεσμός «Παρά Θιν’ Αλός», που θα πραγματοποιηθεί από 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και φιλοδοξεί με πέντε επιλεγμένες μουσικές συναυλίες να συνεπάρει το κοινό.

Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα, 26 του μήνα, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού. Περιλαμβάνει συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς με τίτλο «Πνοές Ανατολής και Δύσης». Μέσα από το πρόγραμμα, η Φιλαρμονική θα δώσει «πνοή» σε παραδοσιακές, αραβικές, κοζάκικες, βουλγαρικές, ουγγρικές, ιρλανδικές, μπλουζ, αλλά και μελωδίες του τόπου μας, ενορχηστρωμένες για συμφωνική ορχήστρα πνευστών από τους πλέον προβεβλημένους Ευρωπαίους και Αμερικανούς συνθέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Την Τετάρτη, 28 Αυγούστου, θα ακολουθήσει στο Κυβερνείο συναυλία με θέμα «Μουσικές Μετακινήσεις -From Yerushalaym to Saloniki – madre de Israel».

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση – ύμνο στις μετακινήσεις των μουσικών και των πολιτισμών της Ιερουσαλήμ, στον χρόνο και στον χώρο γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα.

 Η τρίτη μουσική εκδήλωση θα δοθεί την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, στο Κυβερνείο  με το συγκρότημα «Αργατεία», που θα παρουσιάσει μουσικές και σκοπούς από την Μαύρη θάλασσα. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στην αυλή του Κυβερνείου, με τη συναυλία «Αυτά που μας ενώνουν…», που θα παρουσιάσει το παραδοσιακό συγκρότημα «ΤΑΚΙΜ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύκλος του εφετινού «Παρά Θιν’ Αλός» κλείνει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης στις 4 Σεπτεμβρίου και πάλι στο Κυβερνείο, με ένα ρομαντικό μουσικό ταξίδι πλαισιωμένο με τραγούδια του 20ου αιώνα της Νότιας Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής που θα έχει τίτλο «Μουσικό ταξίδι σε …καλή μεριά». Και οι πέντε μουσικές συναυλίες θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης