Με περισσότερους από 4.500 θεατές στους χώρους που φιλοξενήθηκε και μια συγκινητική τελετή με 2.000 θεατές να χειροκροτούν όρθιοι τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές της παράστασης λήξης Gran Bolero ολοκληρώθηκε την 1η Μαΐου, στον ανοιχτό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου, το πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα του Spring Forward στην Ελευσίνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συνάντηση για τον σύγχρονο χορό και προάγγελο των εκδηλώσεων του 2023, χρονιάς του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Με διοργανώτρια την «2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης«, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό οργανισμό DAN.C.CE UNITIVA και το ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves, το φεστιβάλ έριξε αυλαία με την παράσταση του Ισπανού χορογράφου Jesús Rubio Gamo, παρουσία εκπροσώπων από τον χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής και της βιομηχανίας και τους θεατές που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα των εθελοντών της 2023 Ελευσίνα και των ερασιτεχνών χορευτών από την Ελευσίνα και την ευρύτερη τοπική κοινότητα να συμμετάσχουν με το τραγούδι και το χειροκρότημά τους στη μοναδική αυτή γιορτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν «καταλάβουν» τη σκηνή οι 12 Ισπανοί χορευτές του Jesús Rubio Gamo, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, τονίζοντας πως «η σημερινή εικόνα αποτελεί προπομπό των καλύτερων στιγμών που περιμένουν την Ελευσίνα, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2023» και πως «πλέον οι συνθήκες επιτρέπουν την εξωστρέφεια ώστε να κάνουμε την Ελευσίνα γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Ακολούθως, η πρόεδρος του Δ.Σ. της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Δέσποινα Γερουλάνου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «γίνεται επιτέλους πραγματικότητα το όνειρο όλων όσοι οραματίστηκαν την Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η πόλη αλλάζει πρόσωπο με στόχο να γίνει ένα κέντρο πολιτισμού της Ευρώπης».

Ο Ισπανός χορογράφος Jesús Rubio Gamο, ευχαρίστησε θερμά τον John Ashford για τα 25 χρόνια προσφοράς του στην τέχνη του χορού και τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο χορός και η μουσική έχουν τη δύναμη να μας σώσουν από τη μοναξιά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεχωριστής σημασίας ήταν, ακόμη, η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, να στηρίξει αντί αντιτίμου εισόδου στις παραστάσεις του Spring Forward, το έργο του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας, Έναν σημαντικό φορέα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα παιδιά και τις οικογένειες του Θριασίου Πεδίου, που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό.

Στο πλαίσιο του Spring Forward και παρουσία επί σκηνής όλων των στενών του συνεργατών, ο ιδρυτής και επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του Aerowaves John Ashford, παρέδωσε τη σκυτάλη στους διαδόχους του, Roberto Casarotto και Elisabetta Bisaro, με την ευχή να οδηγήσουν τον οργανισμό στη νέα του εποχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης