«Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή στη Βεργίνα στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 13:40
«Ερωτόκριτος»  του Δημήτρη Μαραμή στη Βεργίνα στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών
Ο Δημήτρης Μαραμής θα παρουσιάσει το συναυλιακό Ερωτόκριτο στη Βεργίνα στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ: «Βέροια εύηχη πόλη». Πρόκειται για έναν κύκλο τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη, προερχόμενο από το μιούζικαλ το οποίο είναι βασισμένο στo πρωτότυπo έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον Μάιο του 2017 στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα όλα τα εισιτήρια και των δέκα παραστάσεων ήταν εξαντλημένα, ενώ η υποδοχή του κόσμου ήταν ενθουσιώδης και όλες οι κριτικές διθυραμβικές.

Συμμετέχουν οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Δημοπούλου, Γκωτιέ Βελισσάρης και τετραμελές ενόργανο σχήμα με το συνθέτη στο πιάνο και στη διεύθυνση.

Ο Ερωτόκριτος, η αθάνατη ποιητική μυθιστορία της κρητικής λογοτεχνίας που γράφτηκε τέσσερις αιώνες πριν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μία πρωτοποριακή κι αιρετική μουσική προσέγγιση. Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

23 Ιουνίου ώρα 21:00 – Εύηχη Πόλη – Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας – Είσοδος Ελεύθερη
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, 13:40