Mε τη συμμετοχή οκτώ ορχηστρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί εφέτος το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου με μια μεγάλη συναυλία της Ορχήστρας Νέων Σίνδου.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών το οποίο διοργανώνει για 21η χρονιά, ο Κοινωνικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα, έχει διαγράψει σημαντική παρουσία στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα και έχει κερδίσει σπουδαίες κριτικές και από διεθνή δίκτυα (όπως η IFEA – Παγκόσμιο Δίκτυο Φεστιβάλ και η WASBE – Παγκόσμια Ένωση Αρχιμουσικών).
«Το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός αλλά και μια εμπειρία ζωής για όσους συμμετέχουν και όσους το απολαμβάνουν ως θεατές. Νιάτα, φιλία, συνεργασία, τέχνη και όλα αυτά σε διεθνές επίπεδο, εκτός από τη μουσική συνιστούν μια πρωτότυπη και υπέροχη συναναστροφή των νέων παιδιών μας με άλλες κουλτούρες και άλλα χαρακτηριστικά, μια συναναστροφή αξέχαστη που προάγει τη φιλία μεταξύ των λαών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, με τη χαρακτηριστική φράση «Η μουσική μας ενώνει», ξεκίνησε το 1998 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, των «μεγάλων χορηγών» ΕΛΠΕ και ΣΙΔΕΝΟΡ καθώς και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης