«Φαίδρα» στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, 12:05
«Φαίδρα» στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο

Η  παράσταση «Φαίδρα», η οποία είναι βασισμένη στον Ιππόλυτο του Ευριπίδη και τη Φαίδρα του Ρακίνα θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο.

«Έρωτα, έρωτα, που αργοσταλάζεις τον πόθο στα μάτια εκείνων, όταν απάνω τους χιμάς και την ψυχή τους με ταραχή γλυκιά γεμίζεις, να μην έρθεις ποτέ σε μένα για κακό μου μήτε κι αταίριαστος να φανείς.»

Ιππόλυτος, Ευριπίδη, στ.526-529

Πόθος. Δίλημμα. Ύβρις. Νέμεσις. Ποιος φταίει σαν της καρδιάς τα τείχη τρυπήσουν τα βέλη του έρωτα; Ποιος θα πληρώσει για τον ανομολόγητο, για τον κρυφό τον πόθο που έγινε θρήνος;Φαίδρα. Μία γυναίκα σύμβολο. Αγάπησε. Λάθεψε. Ζήτησε να πεθάνει. Σέρνοντας μαζί της το σκοτάδι.
Όταν η Φαίδρα, σύζυγος του Αθηναίου βασιλιά  Θησέα, νιώσει τα βέλη του έρωτα να τρυπάνε την καρδιά της για τον Ιππόλυτο, γιο του άντρα της και της Αμαζόνας Ιππολύτης, θα χάσει τα λογικά της. Η πιστή της τροφός θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει μιλώντας στον Ιππόλυτο για τον κρυφό έρωτα της κυράς της, όμως η αντίδρασή του, ψυχρή και γεμάτη θυμό για τα άπρεπα συναισθήματά της μητριάς του, θα οδηγήσουν τη Φαίδρα στη μεγάλη απόφαση: να δώσει τέλος στη ζωή της. Πριν όμως, θα πάρει εκδίκηση, κατηγορώντας τον Ιππόλυτο στον άντρα της ότι πήγε να τη βιάσει. Τούτη η εξομολόγηση που θα καταγραφεί σε ένα γράμμα και θα βρεθεί στα χέρια της νεκρής βασίλισσας από τον Θησέα θα σημάνει και το τέλος του νεαρού πρίγκιπα. Εκδιωγμένος και καταραμένος από τον πατέρα του, θα βρει τραγικό θάνατο. Λίγο πριν πεθάνει, θα πέσουν όμως οι μάσκες και η αλήθεια θα λάμψει. Και πίσω από όλα αυτά οι Θεοί που δεν συγχωρούν, που τα πάντα τηρούν, που είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν με τον πιο σκληρό τρόπο. Ποιος έφταιγε τελικά για αυτό το οικογενειακό δράμα; Είναι οι ανθρώπινες αδυναμίες που μας καταστρέφουν; Είναι των Θεών η βούληση; Ποιος θα βρεθεί απάντηση να δώσει;

Αφήγηση - στίχοι: Βιργινία Κοκκίνου
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Ανθόπουλος
Διάρκεια: 60 λεπτά
Η παράσταση απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2010 7.30μμ

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου (κοντά στον σιδ/κό σταθμό Αμαρουσίου)

Τηλ. 21 0681 7042

Εισιτήριο 7 ευρώ

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, 12:06