Στο πλαίσιο του 7ου Greentheater Festival 2016, στο θέατρο Αρχαίων Κλεώνων Νεμέας, πραγματοποιείται στις 15-16 και17 Ιουλίου αφιέρωμα στην Ψαλτική Τέχνη, με τη συνεργασία και επιστημονική επιμέλεια του καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τριήμερο αυτό φεστιβάλ θα ερμηνευτούν βυζαντινοί ύμνοι από επτά βυζαντινές χορωδίες, τις αντιπροσωπευτικότερες της Πελοποννήσου, καθώς και την γυναικεία χορωδία Πατρών της καθηγήτριας κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου.

Στο ίδιο Φεστιβάλ συμετέχουν τιμητικά η βυζαντινή χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αθηνών, υπό τη χοραρχία του καθηγητή κ. Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα καθώς και οι χορωδίες των καθηγητών κ.Αθανασίου Παϊβανά, κ. Ηλία Γιουρούκου και η χορωδία του κ.Θανάση Παϊβανά.

Στην εκδήλωση θα αποδώσουν παραδοσιακά τραγούδια (αλλά και βυζαντινούς ύμνους) οι τραγουδιστές Γλυκερία, Ηλίας Κλωναρίδης και Ζαχαρίας Καρούνης καθώς και ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Α.Αναγνωστόπουλος (καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού Ηλείας) με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και τραγουδιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος των θεατών στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αντιπεριφέρειας Κορίνθου και του Δήμου Νεμέας.

Ως κοινή πρόθεση, οργανωτών και μετεχόντων, ορίζεται η απόπειρα ανάδειξης ενός λαμπρού μουσικού πολιτισμού των Ελλήνων. Γι’ αυτό και Μουσικά Σχολεία, Ωδεία και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου καλούνται να συμμετάσχουν και συντελέσουν στη διάδοση αυτού του ιδιαίτερου μουσικού αφιερώματος. Η δόκιμη καλλιτεχνική ενασχόληση της νέας γενιάς με την Ψαλτική Τέχνη θα διασφαλίσει αναμφίβολα την αίσια συνέχιση της μακραίωνης αυτής ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Πληροφορίες:

Τηλ. 27440 40004 / 6943028370 – 6945228428

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης