Περισσότεροι από 120 μουσικοί της Θεσσαλονίκης, νέοι και παλαιότεροι, ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφιλοκερδώς, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη για την ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοηθείας του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και τη στήριξη και διάδοση του έργου του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν δύο συναυλίες, διάρκειας 90 λεπτών η μία, με τους τραγουδιστές και τους δημιουργούς διαμοιρασμένους σε εννιά μουσικά υποσύνολα. Οι συναυλίες, τις οποίες προλογίζει και σχολιάζει επί σκηνής -επίσης αφιλοκερδώς- ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, θα προβληθούν από την ΕΡΤ3 στις 2 και 3 Μαΐου, ενώ θα είναι διαθέσιμες από τις 22 Μαΐου η πρώτη και από τις 23 Μαΐου η δεύτερη από το κανάλι του ΟΜΜΘ στο ΥouΤube (https://www.youtube.com/user/Tchgreece) και από το κανάλι του ΣΜΒΕ (Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος – YouTube).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι συναυλίες οδηγούν τη νέα γενιά μουσικών, καλλιτεχνών και δημιουργών της πόλης μας στο να πρωτοστατεί, οργανώνει και υλοποιεί. Παρούσα και η παλαιότερη “φρουρά” μέσα από μια αντιπροσωπευτική και ουσιαστική εκπροσώπηση. Αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη ως μέγιστο αγαθό, συναντιούνται δημιουργικά οι καλλιτεχνικές τάσεις, τα χρώματα, η διαφορετικότητα, αλλά και η πολυπολιτισμική παράδοση της Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τα εννέα μουσικά σύνολα που συμμετέχουν είναι ορχήστρες που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες της συναυλίας. Το εγχείρημα υποστηρίζει και η MOYSA (η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), όπως και οι υποδομές και το προσωπικό του Μεγάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός των συναυλιών είναι να ενισχύσουν το ταμείο αλληλοβοηθείας του ΣΜΒΕ, όπως και να στηρίξουν και να διαδώσουν το έργο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, το οποίο σε συνεννόηση με τον ΣΜΒΕ, και σε συνεργασία με 30 ανεξάρτητους γιατρούς- επαγγελματίες της υγείας, έδωσε τη δυνατότητα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο σύνολο των καλλιτεχνών της πόλης, πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν στη δίνη της πανδημίας άνεργοι και ανασφάλιστοι.

 Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, μπορεί όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί προαιρετικά, «εισιτήρια» των 5 και 10 ευρώ από το www.tch.gr. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον ΣΜΒΕ και για τον λόγο αυτό, όσα περισσότερα προαιρετικά «εισιτήρια» αγοραστούν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τελικό ποσό ενίσχυσης.

«Το Μέγαρο, υπηρετώντας με συνέπεια τον στόχο της στήριξης αλλά και της ανάδειξης του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, έναν στόχο που ακολουθήσαμε σε όλη την περίοδο της πανδημίας, συνέπραξε αυτή τη φορά με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Η συνέργειά μας συνδυάζει τη μουσική και ακόμα έναν ουσιαστικό σκοπό, αυτόν της ενίσχυσης του ΣΜΒΕ αλλά και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη ενέργεια στήριξης του Συλλόγου καθώς τα Χριστούγεννα, ο ΟΜΜΘ τον στήριξε οικονομικά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του στα νοσοκομεία της πόλης», σημειώνει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΜΜΘ Βασίλης Γάκης.

 Τα εννέα μουσικά σύνολα που δημιουργήθηκαν για τις συναυλίες αυτές είναι τα εξής:

Λαϊκή ορχήστρα, Ορχήστρα βαλκανικής μουσικής, Big Band, Σύνολο σύγχρονης μεσογειακής μουσικής, Σύνολο σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας, Vocal Ensemble, Ethnic fusion, Blues rock ensemble και Συμφωνικό post rock.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης