Tην «Kαντάτα Ελευθερίας», το μοναδικό σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο που αναφέρεται στην επανάσταση του 1821, σε μελοποιημένη ποίηση και κείμενα των Ρήγα Φεραίου, Διονυσίου Σολωμού και Στρατηγού Μακρυγιάννη θα παρουσιάσουν σε μια μεγάλη συναυλία ο Χρήστος Λεοντής και η Χορωδία Τρίπολης την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 9μ.μ. στην πλατεία Άρεως στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο γράφτηκε το 1970, ηχογραφήθηκε με της φωνές της Άννας Συνοδινού και του ίδιου του Χρήστου Λεοντή και κυκλοφόρησε με δυσκολία. Σήμερα η επιθυμία του συνθέτη είναι να παρουσιάσει ο ίδιος το έργο του σε νέα εμπλουτισμένη μορφή, καταρχήν στις πόλεις εκείνες που με κάποιο τρόπο συνδέονται με την επανάσταση του ’21- εκ των οποίων δε θα μπορούσε να λείψει η Τρίπολη -, σε μια εποχή που η ιστορική μνήμη είναι απόλυτα αναγκαία.

Πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε το 1970, ηχογραφήθηκε με τις φωνές της Άννας Συνοδινού και του ίδιου, του Χρήστου Λεοντή και περιλαμβάνει λαϊκή ορχήστρα, δύο σολίστ, μεικτή χορωδία και δύο αφηγητές. Οι σολίστ της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα είναι: στον ρόλο του λαϊκού ερμηνευτή ο Γιάννης Κότσιρας και της μεσόφωνου η Ιωάννα Φόρτη. Το χορωδιακό μέλος ερμηνεύουν τα δύο τμήματα της χορωδίας Τρίπολης, η μεικτή χορωδία σε διδασκαλία της Αμαλίας Γούλα και η νεανική γυναικεία χορωδία «la vita» σε διδασκαλία της Ελένης Αλεξοπούλου, αντίστοιχα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης