H σύζυγος του Κρις Κορνέλ, Βίκυ Καραγιάννη, στηρίζει τη μάχη κατά των εξαρτήσεων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Απριλίου 2018, 09:59
H σύζυγος του Κρις Κορνέλ, Βίκυ Καραγιάννη, στηρίζει τη μάχη κατά των εξαρτήσεων
Η Βίκυ Καραγιάννη - σύζυγος του εκλιπόντος τραγουδιστή των hard rock συγκροτημάτων Soundgarden και Audioslave, Κρις Κορνέλ εντείνει την υποστήριξή της σε κοινωνικούς σκοπούς μέσω του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει, το Chris & Vicky Cornell Foundation.

Ορίστηκε μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του Addiction Policy Forum (Φόρουμ Πολιτικής για τον Εθισμό), καθώς επίσης και του συμβουλίου της Εταιρείας για την Πρόληψη της Κακομεταχείρισης Παιδιών (NYSPCC) με έδρα τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Page Six.«Ενώ δεν μπορώ να φέρω πίσω τον σύζυγό μου, μπορώ να βοηθήσω εκατομμύρια άλλες οικογένειες που δίνουν μάχη με τον εθισμό» τόνισε μιλώντας στο Φόρουμ Πολιτικής για τον Εθισμό.

O Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης, Κρις Κορνέλ αυτοκτόνησε στις 17 Μαΐου του 2017 στο Nτιτρόιτ. Το συμπέρασμα του ιατροδικαστή ήταν ότι ο τραγουδιστής κρεμάστηκε μέσα στο δωμάτιό του ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε, μετά το τέλος της συναυλίας του.

Σε συνέντευξή της τον περασμένο Φεβρουάριο στη Ρόμπιν Ρόμπερτς στο ABC, η σύζυγος του τραγουδιστή των Soundgarden μίλησε για τη μάχη του συζύγου της με τον εθισμό σε ουσίες.Η Βίκυ Καραγιάννη, η οποία παντρεύτηκε τον Κορνέλ το 2004, επανέλαβε την πεποίθησή της ότι τα ναρκωτικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον θάνατο του τραγουδιστή: «Είχε επτά διαφορετικές ουσίες στον οργανισμό του τη στιγμή του θανάτου του».

Ο Κορνέλ ήταν αντιμέτωπος με το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών σε πολλές περιόδους της ενήλικης ζωής του και παραδέχτηκε το 2009 ότι πέρασε ένα διάστημα σε κέντρο αποτοξίνωσης στο OxyContin. Τότε είχε δηλώσει ότι ήταν καθαρός από το 2002, αλλά η Βίκυ ανέφερε ότι η συμπεριφορά του άλλαξε αφού του είχε συνταγογραφηθεί παυσίπονη βενζοδιαζεπίνη, περίπου ένα χρόνο πριν από τον θάνατό του, για να τον βοηθήσει να κοιμάται, καθώς υπέφερε από έναν τραυματισμό στον ώμο.

«Εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν πρέπει να δίνεται σε κάποιον που είναι σε απεξάρτηση και ότι αν χορηγηθεί, είναι ανάγκει να υπάρχει στενή παρακολούθηση και δεν πρέπει να χορηγείται για διάστημα μεγαλύτερο από δύο ή τρεις εβδομάδες» είπε η Ελληνίδα σύζυγος του Κρις Κορνέλ και πρόσθεσε: «Έτσι υποτροπίασε και σε μία επταήμερη περίοδο πήρε 20 και κάτι χάπια, και σε περίοδο εννέα ημερών, 33 χάπια».

«Είχε προβλήματα ομιλίας, αργούσε να μιλήσει, ξεχνούσε, υπήρχαν στιγμές, στις οποίες νόμιζα ότι υπάρχει κάποια σύγχυση» συνέχισε. «Ο εγκέφαλος κάποιου που έχει μια διαταραχή χρήσης ουσιών είναι διαφορετικός από εκείνον κάποιου που δεν έχει πρόβλημα. Ξανακύλησε» ανέφερε.

Ο Κορνέλ έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν φίλο email λέγοντας ότι είχε υποτροπιάσει και ότι ήθελε να μιλήσει, αλλά στις 18 Μαΐου 2017, ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου μετά από συναυλία στο Ντιτρόιτ. Η Βίκυ Καραγιάννη λέει ότι η συμπεριφορά του Κορνέλ κατά τη διάρκεια της συναυλίας δείχνει την επίδραση των ναρκωτικών.
«Ήταν ασυντόνιστος, ξεχνούσε τους στίχους, περπατούσε εκτός σκηνής. Ο Κρις Κορνέλ δεν έκανε τέτοια πράγματα», είπε.

Ερωτηθείσα αν πίστευε ότι ο Κορνέλ ήξερε τι κάνει κατά τη διάρκεια του θανάτου του, υποστήριξε: «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να πάρει αποφάσεις λόγω έλλειψης ικανότητας αντίληψης, βλάβης».

«Οι άνθρωποι θεωρούν ότι ο εθισμός είναι μια επιλογή και δεν είναι. Είναι σε όλα τα σπίτια, δεν έχει σύνορα και νομίζω ότι αν το στίγμα γύρω από αυτό ήταν πιο περιορισμένο, περισσότεροι άνθρωποι θα μιλούσαν ανοιχτά» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Απριλίου 2018, 11:44