Half Note Jazz Club: Δυνατό ξεκίνημα με καυτό Chicago Blues!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 14:26
Half Note Jazz Club: Δυνατό ξεκίνημα με καυτό Chicago Blues!
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής.

Δυνατό ξεκίνημα με «καυτό» Chicago Blues από την ιστορική μπάντα Mississippi Heat και στη συνέχεια ένα μοναδικό αφιέρωμα στον θρύλο της jazz Dexter Gordon με την εξαιρετική μπάντα του σαξοφωνίστα Craig Handy και του πιανίστα Kirk Lightsey. Θα απολαύσουμε τους Χειμερινούς Κολυμβητές στην πρώτη τους «χειμερινή βουτιά» της νέας περιόδου, θα χορέψουμε electro-swing με το εκρηκτικό Βρετανικό συγκρότημα The Electric Swing Circus και θα συναντήσουμε για πρώτη φορά στη σύγχρονη βασίλισσα του αληθινού Rockin’ Blues Sharrie Williams με την μπάντα της, τους Wiseguys. Ακόμη θα χορέψουμε φλογερό tango με το παθιασμένο ζευγάρι Αργεντίνων χορευτών Julia Gorin και Jonatan Baez και την ορχήστρα τους Orquesta Pasional πριν απογειωθούμε από το θρυλικό τρομπόνι του James Brown, τον Fred Wesley.

Αυτά αφού θα έχουμε ζήσει ιστορικές στιγμές με το μυθικό συγκρότημα της world jazz Oregon που επιστρέφουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 32 ολόκληρα χρόνια!

Πρόγραμμα:

Mississippi Heat

Από Παρασκευή 14 έως και Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Οι Mississippi Heat είναι ένα συγκρότημα της εποχής μας που αναβιώνει όμως με πιστότητα τον αρχέτυπο χρυσαφένιο ήχο του Chicago Blues από τη δεκαετία του ’50, τότε που κυριαρχούσαν οι μορφές των Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Jimmy Reed και Jimmy Rogers, με χαρακτηριστικούς ήχους στη φυσαρμόνικα από τους Little Walter, Sonny Boy Williamson, Junior Wells κ.ά. Για πρώτη φορά θα τους απολαύσουμε στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για τέσσερις μόνο συναυλίες, από την Παρασκευή 14 έως και την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου. Επίσης, θα εμφανιστούν για μια μοναδική βραδιά στο «Χάραμα» στην Πάτρα, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Ο αρμονικίστας Pierre Lacocque με τον κιθαρίστα Jon McDonald δημιούργησε τους Mississippi Heat στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ως αποτέλεσμα μίας τυχαίας σκηνικής συνύπαρξης με άλλους σπουδαίους νέους μπλουζίστες της εποχής όπως ο μπασίστας Bob Stroger και ο τραγουδιστής Robert Covington. Σαν βασικό στόχο τους έβαλαν να δουλεύουν ομαδικά, σαν γκρουπ και να παραμείνουν πιστοί στην αυθεντική παράδοση του blues. Σχεδόν από την αρχή η επιτυχία των Mississippi Heat ήταν εξασφαλισμένη γιατί ενώ ακολουθούσαν πιστά το μονοπάτι της παράδοσης του blues φρόντιζαν να γράφουν πάντα το δικό τους original υλικό και να παίζουν δικά τους σύγχρονα τραγούδια. Και έτσι, το γκρουπ έγινε αποδεκτό όχι μόνο από τη νεολαία του Σικάγου, αλλά και από διεθνή ακροατήρια. Έτσι, από την σύνθεση του σχήματος σε βάθος χρόνου πέρασε ουσιαστικά όλη η αφρόκρεμα του Chicago Blues!

Οι Mississippi Heat έχουν μια ογκώδη δισκογραφία που ξεχωρίζει – με τελευταίο άλμπουμ το «Warning Shot» στην ιστορική εταιρεία Delmark – μέσα από βραβεία και διακρίσεις που τους τοποθετούν στην πρώτη γραμμή της σκηνής του σύγχρονου blues διεθνώς. Η μουσική τους έχει γίνει θέμα τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ στον Καναδά, στην Ιταλία και αλλού, ενώ τα live τους αποτελούν σημαντικά events στους πιο γνωστούς συναυλιακούς χώρους του κόσμου.

The…heat of the real Chicago Blues!

Pierre Lacocque – harmonica
Inetta Visor - lead vocal
Michael Dotson – guitar / vocals
Brian Quinn - bass
Terrence Williams – drums / vocals

Craig Handy και Kirk Lightsey Quartet present:

Tribute to Dexter Gordon
21-24 Οκτωβρίου

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον θρύλο της τζαζ.

Nikolas Anadolis Trio
18 και 25 Οκτωβρίου, 1 Νοεμβρίου

O πιανίστας...φαινόμενο και το υπέροχο τρίο του!

Χειμερινοί Κολυμβητές
28-31 Οκτωβρίου

Η μαγεία της διαχρονικής ποιότητος και συνεπείας!

The Electric Swing Circus

4-7 Νοεμβρίου

Ladies και Gents, το electro-swing party στην πιο hip εκδοχή του.

Oregon

12-15 Νοεμβρίου

Το μυθικό συγκρότημα της world jazz επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 32 χρόνια!

Sharrie Williams και The Wiseguys

18-21 Νοεμβρίου

Η σύγχρονη βασίλισσα του αληθινού Rockin’ Blues.

Julia Gorin και Jonatan Baez con Orquesta Pasional

25-28 Νοεμβρίου

Φλογερό tango με ένα παθιασμένο ζευγάρι Αργεντίνων χορευτών και την ορχήστρα τους.

Fred Wesley’s Generations 3

2-5 Δεκεμβρίου

Το θρυλικό τρομπόνι του Funk, του James Brown και των Funkadelic μαζί μας.

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

'Ωρες έναρξης: Παρ. και Σαβ.: 22.30, Δευτ.-Τρι.-Τετ.-Πεμ. και Κυρ.: 21.30Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, 14:33