Η αγαπημένη Γαλλίδα ερμηνεύτρια Ιμάνυ απόψε στο Ηρώδειο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 12:15
Η αγαπημένη Γαλλίδα ερμηνεύτρια Ιμάνυ απόψε στο Ηρώδειο
Η Ιμάνυ, η Γαλλίδα ερμηνεύτρια με την εξωτική, νοσταλγική φωνή έρχεται με την μπάντα της, απόψε στο Ηρώδειο (15/6), καλεσμένη του Φεστιβάλ Αθηνών. Θα τραγουδήσει παλιές, αλλά και νέες επιτυχίες της από τον τελευταίο της δίσκο, «The Wrong Kind of War», που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες.

Η ίδια δηλώνει ότι η επαφή που έχει με το ελληνικό κοινό είναι μοναδική και η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους αγαπημένους της προορισμούς, ενώ το Ηρώδειο είναι χώρος που πάντα ονειρευόταν να τραγουδήσει.

Παιδί μιας 10μελούς οικογένειας, με καταγωγή από τα νησιά Κομόρο της Αφρικής, η Ιμάνυ (σημαίνει «πίστη» στα σουαχίλι) μεγάλωσε στα προάστια του Παρισιού. «Να τραγουδάω. Αυτό ακριβώς ήθελα από τότε που ήμουν επτά ετών. Τότε βέβαια πίστευα ότι αυτό είναι κάτι που κάνουν οι άλλοι άνθρωποι και όχι εγώ» είχε πει στις πρώτες συνεντεύξεις της η Nadia Mladjao, όπως είναι το πραγματικό της όνομα. «Όταν ήμουν μικρή, κανείς δεν μου έλεγε ότι η φωνή μου ήταν καλή, έλεγαν μόνο ότι ήταν «δυνατή» κι έτσι δεν πίστεψα ότι το τραγούδι ταίριαζε σε μένα».

Κάθε σκέψη για να προωθήσει τα παιδικά της όνειρα μπήκε στην άκρη, όταν ανακάλυψαν τη νεαρή Ιμάνυ στο μετρό στο Παρίσι, οπότε ακολούθησαν επτά χρόνια μόντελινγκ κατά τη διάρκεια των οποίων όταν δεν δούλευε, έγραφε τα τραγούδια της.

Έπειτα από τρία χρόνια παραμονής στη Νέα Υόρκη, η Ιμάνυ αποφάσισε να επιστρέψει στο Παρίσι, έχοντας στις αποσκευές της ένα demo cd με έξι τραγούδια που η ίδια είχε επιμεληθεί. Τότε, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μουσική και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της επί σκηνής. Οι πρώτες εμφανίσεις της στο Παρίσι δημιούργησαν γρήγορα έναν πιστό πυρήνα θαυμαστών. Οι κριτικές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη μελαγχολική γλυκύτητα της φωνής της, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρίσεις με την Tracy Chapman και τη Billie Holiday. Ηχογράφησε άμεσα το πρώτο της άλμπουμ και κατάφερε να ξαφνιάσει την Ευρώπη με την αμεσότητα των τραγουδιών της.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστή ήδη από το πρώτο της σινγκλ, το «You will never know», που τραγουδήθηκε πολύ, και άλλες επιτυχίες της που αγαπήθηκαν.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 12:15