Είναι κορυφαίο νούμερο στο iTunes σε περισσότερες από 65 χώρες, έχουν πάνω από 12 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube και είναι το πρώτο συγκρότημα K-pop που βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού chart.

Είναι οι BTS, (Beyond the Scene) ή Bangtan Boys, το επταμελές boy band από τη Νότια Κορέα, η μπάντα – φαινόμενο της K-pop (κορεατική ποπ) που τον τελευταίο χρόνο έχει κατακτήσει τον κόσμο (εμφανίστηκαν ακόμα και στον ΟΗΕ), αν και τραγουδούν κυρίως στα κορεατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Gangnam Style το 2012 ήταν μόνο η αρχή

Η K-pop γεννήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα τη δεκαετία του 1990 ως μείγμα δυτικής και ασιατικής μουσικής και, προκειμένου να γίνει ένα επιτυχημένο είδος, έπρεπε να γίνει διεθνής.
Η πρώτη παγκόσμια επιτυχία του είδους ήρθε το 2002, όταν η νεαρή καλλιτέχνης BoA έγινε νούμερο 1 μόνο στην Κορέα, αλλά και στην Ιαπωνία. Αυτό βοήθησε την K-pop να εξαπλωθεί σε όλη την Ασία και, τελικά, στον υπόλοιπο κόσμο.

Όμως, ο πλανήτης γνώρισε πραγματικά τι σημαίνει κορεατική ποπ το 2012, όταν το Gangnam Style από τον Psy έσπασε κάθε ρεκόρ στο διαδίκτυο. Στην αρχή όλοι το πήραν για… ανέκδοτο αλλά τελικά αυτό ήταν μόνο η αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμία μπάντα ή καλλιτέχνης δεν έφθασε ούτε κοντά στην παγκόσμια αναγνώριση και δημοφιλία των BTS.

Μουσική, ερμηνεία, social media και θαυμαστές – το μυστικό της επιτυχίας

Χάρη στο κορεατικό boy – band, η βιομηχανία K-pop αξίζει σήμερα εκατομμύρια δολάρια, με μπάντες που κερδίζουν θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Συνδυάζει στοιχεία R & B, pop, hip-hop και rap – τόσο στη μουσική όσο και στον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες εμφανίζονται.

Είναι γνωστή για την εξαιρετικά άψογη παραγωγή, τα προχωρημένα και εκπληκτικά μουσικά βίντεο. Οι στιλιστικές εμφανίσεις και οι σούπερ συγχρονισμένες χορευτικές φιγούρες είναι επίσης πολύ εντυπωσιακές.

Ο Σκούτερ Μπράνουν, μάνατζερ των Τζάστιν Μπίμπερ και Αριάνα Γκράντε εξηγεί στο BBC: «Αυτές οι εντυπωσιακές εικόνες επιτρέπουν στους θαυμαστές που δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα, να καταλαβαίνουν τη μουσική.

Σύμφωνα με το BBC, η επιτυχία των BTS οφείλεται στη μουσική, στην ερμηνεία, στο ίντερνετ και στους θαυμαστές τους: έχουν 16,5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter και 13,5 εκατομμύρια στο Instagram.
 
Το διαδίκτυο – και ιδίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους. Ο Suga – ένα από τα 7 μέλη της μπάντας – είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC 1: «Νομίζω ότι είμαστε τόσο τυχεροί που γεννηθήκαμε την κατάλληλη στιγμή, χωρίς τα social media, δεν θα ήμασταν τόσο επιτυχημένοι».

Το 2018, οι BTS κέρδισαν το βραβείο Billboard Κορυφαίου Καλλιτέχνη στα social media αφήνοντας πίσω τους Τζάστιν Μπίμπερ, Αριάνα Γκράντε και Σελίνα Γκόμεζ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης