Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, 08:27
Η Ελένη Βουδουράκη ερμηνεύει Ζωή Τηγανούρια

Όσο κρατάει ακόμα η ρευστή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, κι έως ότου το κοινό να ψυχαγωγηθεί και να συμμετάσχει εκ νέου στη μυσταγωγία του «ζωντανού θεάματος», η ιδέα μιας δισκογραφικής παραγωγής έρχεται σαν βάλσαμο, ως μία υγιής διέξοδος στην καλλιτεχνική ανάγκη για μουσική δημιουργία και έκφραση.

Έτσι λοιπόν, η συνθέτις & βιρτουόζος του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, έχοντας διαγράψει μία σημαντική 20ετή μουσική διαδρομή, καταφέρνοντας να χτίσει την προσωπική της αισθητική ταυτότητα με συνθέσεις ιδιαίτερης ευαισθησίας και ανατρεπτικής έμπνευσης, έρχεται να αναθεωρήσει δύο παλιότερες συνθέσεις της.

Στη μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη, εμπιστεύθηκε τα δύο λυρικότερα τραγούδια της, που μεταμορφώνονται και παρουσιάζονται πλέον με τρόπο σχεδόν αριστουργηματικό. Η νέα προσέγγιση με συμφωνικό ήχο, σε συνδυασμό με την έμπειρη, λιτή και σμιλεμένη φωνή της Ελένης, μας χαρίζει ένα σπάνιο ταξίδι ηχοχρωμάτων και συναισθημάτων.

Τα εκλεπτυσμένα στοιχεία που περιέχει η μουσική της Ζωής, πλούσια χρωματισμένα από τις ποιητικές γραμμές του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη και της δυναμικής Βαρτούι Βαρτανιάν, μας μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, απαραίτητο στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία οι δύο καλλιτέχνιδες μας προτείνουν, στοχασμούς και σκέψεις, ιδεολογήματα και προβληματισμούς που «Μας ταξιδεύουν» και μας οδηγούν προς το «Φως που τρέχει»… Καλή ακρόαση!

Ακούστε τα εδώ:

«Θα Ταξιδεύω»

 

Μουσική:Ζωή Τηγανούρια/Στίχοι:Ηλίας Κατσούλης

 «Φως που τρέχει»

 

Μουσική:Ζωή Τηγανούρια/Στίχοι:Βαρτουί Βαρτανιάν

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, 08:27