Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ολοκλήρωσε την πρώτη της καλλιτεχνική περίοδο, υπό τη διεύθυνση του μουσικού διευθυντή και ιδρυτή της ΕΛΣΟΝ Διονύση Γραμμένου και προκηρύσσει ακροάσεις για την καλλιτεχνική περίοδο 2018/2019 προσκαλώντας όλους τους νέους ταλαντούχους μουσικούς να δηλώσουν συμμετοχή!

Βασική επιδίωξη της ΕΛΣΟΝ είναι να γίνει το φυτώριο που θα αναδεικνύει τους νέους Έλληνες μουσικούς, καθοδηγώντας και εκπαιδεύοντας τους στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο. Η καθοδήγηση/εκπαίδευση των νέων γίνεται από διεθνούς φήμης σολίστ και εξάρχοντες των ελληνικών αλλά και των μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2018 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα και Ηράκλειο, ενώ θα υπάρξει και η δυνατότητα μαγνητοσκοπημένης ακρόασης για τους νέους οι οποίοι δεν διαμένουν σε μια από τις παραπάνω πόλεις.

Οι νέοι μουσικοί που θα επιλεγούν, θα συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες συναυλίες της ΕΛΣΟΝ στο ΚΠΙΣΝ, σε περιοδείες εκτός Αθηνών, καθώς και σε όλα τα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που πρόκειται να διοργανώσει την καλλιτεχνική περίοδο 2018- 2019. Η συμμετοχή στην ορχήστρα είναι δωρεάν, ενώ καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην Αθήνα για τους νέους που θα επιλεγούν.

Διαβάστε την προκήρυξη και τους όρους συμμετοχής: http://www.elson.gr/el/akroaseis/prokiryksi-oroi-symmetoxis

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλώστε συμμετοχή στις ακροάσεις: http://www.elson.gr/el/hlek-forma

Δείτε ένα απόσπασμα της 7ης Συμφωνίας του Μπετόβεν από τη συναυλία της ΕΛΣΟΝ στο ΚΠΙΣΝ: https://www.youtube.com/watch?v=cnQKWrV0Ydk

Τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων έχει αναλάβει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Η νεοσύστατη Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελείται από νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και από Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό. Στόχος της είναι να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό της χώρας μας σε σχέση με την αντίστοιχη παράδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και αποσκοπεί κυρίως στον εντοπισμό, την καθοδήγηση, την εκπαίδευση και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ και εξαρχόντων των ελληνικών αλλά και μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών.

H συμμετοχή των μουσικών στα προγράμματα της ΕΛΣΟΝ παρέχεται δωρεάν μέσω χρηματοδοτήσεων που η ίδια εξασφαλίζει. Παράλληλα με το έργο της Ορχήστρας, ειδική μέριμνα δίνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα για το νεανικό κοινό, αλλά και στην ευκολία πρόσβασης των νέων στις συναυλίες της, καθώς η Ορχήστρα επιθυμεί να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά την ποιότητα και τις αξίες που το είδος αυτό της μουσικής πρεσβεύει. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ΕΛΣΟΝ φιλοδοξεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός φιλόμουσου ρεύματος και μιας μουσικής πλατφόρμας για νέους μουσικούς και νεανικό ακροατήριο, ενισχύοντας έτσι τον μουσικό διάλογο της νέας γενιάς.

Τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της ΕΛΣΟΝ, καθώς και της διοργάνωσης των τεσσάρων συναυλιών στην ΕΛΣ για την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018 έχει αναλάβει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του πολιτιστικού του προγράμματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης