Το Wild Life Archive είναι μία τεράστια συλλογή αναμνηστικών, βιβλίων, περιοδικών, φωτογραφιών, προσκλήσεων σε πάρτι, αφισών, που τεκμηριώνουν την κουλτούρα της χορευτικής μουσικής από τις απαρχές της έως σήμερα.

Η συλλογή που δημιουργεί ο Στιβ Τέρι εδώ και τρεις δεκαετίες, από τότε που ήταν έφηβος και πήγε πρώτη φορά σε rave πάρτι σε μια αποθήκη στο ανατολικό Λονδίνο, περιλαμβάνει πάνω από 4.000 αντικείμενα που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, από την εποχή της ντίσκο της Νέας Υόρκης, της house στο Σικάγο, της techno στο Ντιτρόιτ και στην Ίμπιζα μεταξύ πολλών άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του Wild Life Archive είναι η μπαντάνα «Party of Life» που σχεδίασε ο Κιθ Χάρινγκ, για το εμβληματικό disco club Paradise Garage της Νέας Υόρκης το 1984.

«Η σχέση του Κιθ Χάρινγκ με τα νυχτερινά κέντρα ξεκίνησε στο Club 57 της Νέας Υόρκης κατά την άφιξή του στην πόλη το 1978. Συνέχισε να χορεύει και να συνεργάζεται με πολλούς θρυλικούς χώρους » αναφέρεται σε ανακοίνωση του Wild Life Archive.

Ξεχωριστή θέση στη συλλογή έχει και το βιβλίο Disco του Άλμπερτ Γκόλντμαν που εκδόθηκε το 1978. Ένα από τα πιο σημαντικά αναγνώσματα για τη ντίσκο κουλτούρα, το βιβλίο περιγράφει τη χορευτική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη αφίσα του club Amnesia στην Ίμπιζα που θεωρείται το μέρος όπου γεννήθηκε ο trance ήχος των Βαλεαρίδων και πολλά T-shirts και τζάκετ που χρησιμοποιήθηκαν ως διαφημιστικά από νυχτερινά κέντρα, εφήμερα, που δεν δημιουργήθηκαν για να διαρκέσουν, έχουν τη θέση του στο αρχείο του Στιβ Τέρι, ο οποίος κρατούσε τα πάντα από τις νυχτερινές του εξόδους σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Η μόνιμη συλλογή του Wild Life Archive είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί σε έκθεση στο Desa Potato Head, χωριό δημιουργίας και τέχνης στο Μπαλί, στα τέλη Απριλίου, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αναβλήθηκε για τις αρχές του 2021.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης