Η «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι με την μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα σε μαγνητοσκόπηση από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας.

Η «Λίμνη των Κύκνων», ένα μπαλέτο απαράμιλλης ομορφιάς βασισμένο στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Τσαϊκόφσκι. Ένα αριστούργημα του Ρομαντισμού που εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο, 140 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Θέατρο Μπολσόι, το 1877. Μια παράσταση από τη Μόσχα, με ένα εξαιρετικό καστ: στη χορογραφική εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, η απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα και αγαπημένη σταρ του ελληνικού κοινού, Σβετλάνα Ζαχάροβα [Svetlana Zakharova], αποδίδει με τεχνική και ερμηνευτική αρτιότητα τον διπλό ρόλο της εύθραυστης Οντέτ και της πανούργας Οντίλ –του Λευκού και του Μαύρου Κύκνου–, ενώ ο γοητευτικός Ντενίς Ροντκίν [Denis Rodkin] ενσαρκώνει τον Πρίγκιπα Ζήγκφρηντ με ευαισθησία αλλά και δυναμισμό. Μέσα από τις ονειρικές σκηνές του έργου, ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά το ταλέντο των χορευτών του φημισμένου corps de ballet των Μπαλέτων Μπολσόι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την υπέροχη παράσταση, με την οποία συνεχίζεται ο κύκλος προβολών The Bolshoi Live from Moscow για δεύτερη σεζόν στο Μέγαρο, θα παρακολουθήσουν οι φίλοι του μπαλέτου σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΜΜΑ με την Pathé Live.

Τρία μπαλέτα για τα 90ά γενέθλια του Γκριγκορόβιτς

Η «Λίμνη των Κύκνων» είναι το τελευταίο από τα τρία μπαλέτα (μαζί με τον «Καρυοθραύστη» και την «Ωραία Κοιμωμένη») σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς που μεταδίδονται δορυφορικά, αυτή τη σεζόν, στο πλαίσιο του αφιερώματος του Θεάτρου Μπολσόι για τα 90 χρόνια του μεγάλου ρώσου χορογράφου. Από το 1960, ο Γκριγκορόβιτς έχει χορογραφήσει πολλά μπαλέτα για το Μπολσόι, όχι μόνο του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και μοντέρνα, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί με μερικές από τις δημοφιλέστερες παραγωγές που έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα το διάσημο Μπαλέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η λίμνη των Κύκνων»

Μια ιστορία για τη διπλή όψη του έρωτα.

Σε μια μυστηριώδη λίμνη, κάτω από το φως του φεγγαριού, ο Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ συναντά μια μαγεμένη γυναίκα-κύκνο, την Οντέτ. Θαμπωμένος από την ομορφιά της, της ορκίζεται αιώνια πίστη. Η μοίρα όμως έχει αποφασίσει να παγιδεύσει τον Πρίγκιπα σε ένα παράξενο παιχνίδι. Κι εκείνος πιάνεται στην παγίδα. Θα καταλάβει τι έχει συμβεί, μόνο όταν θα είναι πολύ αργά πια…

Η μετάδοση της «Λίμνης των Κύκνων»…
… εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το φημισμένο ρωσικό θέατρο και την Pathé Live –η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο–, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Διάρκεια: 3 ώρες

Μουσική Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Χορογραφία-λιμπρέτο Yuri Grigorovich

Tους ρόλους ερμηνεύουν: Svetlana Zakharova (Οντέτ/Οντίλ), Denis Rodkin (Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ), Artemy Belyakov (Κακός Μάγος), Igor Tsvirko (Γελωτοποιός)
Με το Corps de ballet των Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά, παιδικά) και 15 € (γενική είσοδος)
Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

Πληροφορίες για το κοινό
210 72.82.333
www.megaron.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης