Τέσσερις νεαροί καλλιτέχνες ζουν όλοι μαζί σε μία σοφίτα στο Παρίσι, αναζητώντας την εκπλήρωση των καλλιτεχνικών τους ανησυχιών… Ερχόμενοι αντιμέτωποι με το κρύο και το ενοίκιο βρίσκουν ευρηματικούς τρόπους να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες. Περνούν τις ώρες τους μεταξύ τέχνης και του αγαπημένου τους Καφέ «Μομούς»…

Γνωστή όσο και η έννοια «μποέμ» (ταυτισμένη σχεδόν με τους ανέμελους νεαρούς λογοτέχνες του Παρισιού), η ομότιτλη όπερα του Ιταλού Συνθέτη Τζιάκομο Πουτσίνι (La Boheme) φιλοξενείται σε δυο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για παραγωγή της Εταιρείας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Την Ορχήστρα Φιλαρμόνια Αθηνών διευθύνει ο Βύρωνας Φιδετζής, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Κασσάνδρα Δημοπούλου. Τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου. Στον ρόλο του Ροδόλφου ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός, της Μιμής η Λουξεμβουργιανή σοπράνο Patricia Freres (5/10) απο το Λουξεμβούργο και η Ειρήνη Κώνστα (6/10), στον ρόλο της Μουζέτας η διεθνούς φήμης σοπράνο Τζένη Δριβάλα και στον ρόλο του Μαρτσέλλο, ο βαρύτονος Richard Alexander Rittelmann. Στον ρόλο του Κολίνε, ο Ιταλός βαθύφωνος Andrea Pellegrini. Συμμετέχουν επίσης οι σολίστ: Αλέξανδρος Γάβαρης (Σονάρ), Χρήστος Ραμμόπουλος (Μπενουά), Κωσταντίνος Καριώτης (Αλτσιντόρο) κ.ά.

Το λιμπρέτο έχει γραφτεί από τον Λουίτζι Ίλικα και τον Τζιουζέπε Τζιακόζα βασισμένο στο έργο «Σκηνές της ζωής Μποέμ» (Scènes de la bohème) του Ενρί Μουργκέρ. Η παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας έγινε στο Τορίνο, Ιταλία, την 1η Φεβρουαρίου 1896 στο Θέατρο Regio, το οποίο διηύθυνε ο τότε μόλις 28 ετών Αρτούρο Τοσκανίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εισιτήρια ορίστηκαν στα 40, 35, 30, 25, 20 και 10 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης