Η Αμερικανίδα σταρ της ποπ Μπιγιονσέ στηρίζει τη νέα προσπάθεια της Unicef για ασφαλές και καθαρό νερό στα παιδιά του Μπουρούντι, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Στόχος του προγράμματος BEYGOOD4BURUNDI είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την κατασκευή πηγαδιών και τη βελτίωση της εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά την υγιεινή, αλλά και την προσφορά υποδομών υγιεινής και νερού στα σχολεία του Μπουρούντι, ανακοίνωσαν η Unicef και η Μπιγιονσέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο στους πέντε ανθρώπους στο Μπουρούντι, στην ανατολική Αφρική, δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και οι ασθένειες που συνδέονται με το μολυσμένο νερό και την έλλειψη επαρκών συνθηκών υγιεινής είναι μια από τις βασικές αιτίες θανάτου για τα παιδιά στη χώρα αυτή των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους.

Σύμφωνα με τη Unicef, ένα στα 12 παιδιά πεθαίνει στο Μπουρούντι προτού γίνει 5 ετών.

«Η πρόσβαση στο νερό είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα. Όταν προσφέρεις στα παιδιά ασφαλές και καθαρό νερό, δεν τους προσφέρεις μόνο ζωή, τους προσφέρεις υγεία, μόρφωση και ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε η 35χρονη τραγουδίστρια στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει η Μπιγιονσέ περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι στο Μπουρούντι ξοδεύουν καθημερινά περισσότερα από 30 λεπτά για να βρούνε νερό, γεγονός που αναγκάζει τα παιδιά να χάσουν το σχολείο και θέτει κυρίως τα κορίτσια σε κίνδυνο, καθώς πρέπει να περπατούν χιλιόμετρα αναζητώντας πηγές.

Η πρώτη φάση του BEYGOOD4BURUNDI επικεντρώνεται σε τέσσερις επαρχίες της χώρας αυτής που σπαράσσεται από εμφύλιες συγκρούσεις και βία, αλλά και από την ξηρασία και τον υποσιτισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης