Με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο, 15 μουσικοί θα παίξουν μέσα στον ηφαιστειακό κρατήρα της Νισύρου για 10 ώρες και 34 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοποθετηµένοι στην κοιλιά ενός µοναδικού φυσικού τοπίου, στη βάση ενός τεράστιου ηφαιστειακού κρατήρα διαµέτρου 300 µέτρων σε ένα από τα πιο αποµακρυσµένα µέρη της Ελλάδας, τη Νίσυρο, 15 µουσικοί θα πάρουν µέρος σε ένα πρωτοφανές πείραµα, δηµιουργώντας ένα πολύωρο αυτοσχεδιαστικό µουσικό έργο επιτόπιας σύνθεσης. Το δρώµενο θα ξεκινήσει µε τη Δύση του ηλίου την Πέµπτη 18 Αυγούστου στις 19.58 και θα ολοκληρωθεί 634 λεπτά αργότερα, µε την Aνατολή του ηλίου στις 06.32 το πρωϊνό της Παρασκευής 19 Αυγούστου. Δεν πρόκειται απλά για ένα πρωτότυπο µουσικό εγχείρηµα, αλλά για µια πραγµατική δοκιµή αντοχών και µια µοναδική, κυριολεκτικά, εµπειρία ζωής, αφού δεν θα καταγραφεί (παρά µόνο φωτογραφικά) και δεν θα επαναληφθεί.

 Οι συµµετέχοντες µουσικοί προέρχονται από ένα ευρύ και εκ πρώτης όψεως ετερόκλητο background:
αυτοσχεδιαστές, πειραµατιστές, συνθέτες, κάποιοι της κλασσικής σχολής, κάποιοι της jazz, άλλοι της ηλεκτρονικής και της παραδοσιακής. Με τις φωνές τους, ηλεκτρικές κιθάρες, κοντραµπάσο, tapes, φλάουτο, κρουστά, πιάνο, samples, κανονάκι, βιολοντσέλο, laptops, πλήκτρα, τσαµπούνα, κλαρίνο και κρουστά, ανάµεσα σε άλλα, θα δηµιουργήσουν ετερόκλητους ήχους σε απόκριση του ετερόκλητου τοπίου γύρω τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με µοναδική πηγή φωτός τη σελήνη και χωρίς καµιά προηγούµενη µεταξύ τους πρόβα, οι 15 θα δηµιουργήσουν ένα τέλειο σχήµα: έναν κύκλο, στον οποίο θα εισέλθουν µεν όλοι µαζί ξεκινώντας να παίζουν ταυτόχρονα, από τον οποίο θα εξέρχονται όµως και στον οποίο θα επιστρέφουν καθένας ανάλογα µε τις αντοχές και την ανταπόκρισή του στο παγανιστικό work in progress που θα εξελίσσεται γύρω του, µε θεατές όσους τυχερούς τολµήσουν να γίνουν µάρτυρες αυτής της αλλιώτικης βραδιάς και ενορχηστρωτή το ίδιο το ηφαίστειο. 


Συµµετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Γιάννης Αναστασάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα, Live Sampling) – Ταξιάρχης Γεωργούλης (Ούτι) – Τάνια Γιαννούλη (Πιάνο) – Dead Gum (Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρονικά, Φωνητικά) – Μιχάλης Καλκάνης (Κοντραµπάσο) – KOSTADIS (Modular Electronics, DIY Contact Mic, Ribbon Devices, Φωνητικά) – Σοφία Λαµπροπούλου (Κανονάκι) | Sébastien Marteau (Πνευστά) – Ορέστης Μπενέκας (Synthesizers, Loops), – Στράτος Μπιχάκης (Data Sonification, Modular Synthesizer) – Βασίλης Ντοκάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα, Synthesizers, Ηλεκτρονικά) – Σταύρος Παργινός (Τσέλο) – Στέλιος Ρωµαλιάδης (Φλάουτο) | Σοφία Σαρρή (Φωνητικά) – Χρίστος Χονδρόπουλος (Τύµπανα, Κρουστά) Fast Facts.
 
Σύµφωνα µε την ελληνική µυθολογία κατά τη διάρκεια της Γιγαντοµαχίας, όταν θεοί και Τιτάνες πολεµούσαν µεταξύ τους, ο Ποσειδώνας έκοψε µε την τρίαινά του ένα κοµµάτι από την Κω και το εκσφενδόνισε στον γίγαντα Πολυβώτη. Ο βράχος πέτυχε τον στόχο του, καταπλάκωσε τον γίγαντα κι εκείνος έκτοτε προσπαθεί να τον ξεφορτωθεί φυσώντας και ξεφυσώντας. Ο βράχος αυτός είναι η Νίσυρος και οι καπνοί που αναδύονται από τους ηφαιστειακούς κρατήρες δεν είναι τίποτα άλλο από τα χνώτα του Πολυβώτη. Στην πραγµατικότητα ολόκληρη η Νίσυρος είναι ένα ηφαίστείο, µέρος του ενεργού ηφαιστειακού τόξου της νότιας Ελλάδας (µαζί µε τα µέθανα, τη Μήλο και τη Σαντορίνη). Ο Στέφανος, ένας από τους 5 κρατήρες της Νισύρου, είναι ο µεγαλύτερος υδροθερµικός κρατήρας στον κόσµο.

Περισσότερες πληροφορίες: six d.o.g.s Αβραµιώτου 6-8 Μοναστηράκι Αθήνα T: +30 210 3210510 W: http://sixdogs.gr
 
Έναρξη: Πέµπτη 18 Αυγούστου στις 19.58

Λήξη: Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 06.32

Κρατήρας Στέφανος, Κοιλάδα Ηφαιστείου, Νίσυρος

Είσοδος Ελεύθερη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης