Σε συνέντευξή του στoν «Ιndependent» ο Τομ Τζόουνς εξομολογείται τη θλίψη του μετά τον θάνατο της συζύγου του Λίντα και μιλάει για τη ζωή που έχτισαν μαζί, τη μουσική του καριέρα και την επιρροή της Λίντα σε αυτή.

Στη συνέντευξη, που δόθηκε στο Λονδίνο, όπου ο τραγουδιστής έχει εγκατασταθεί πλέον έπειτα από 41 χρόνια διαμονής στο Λος Άντζελες, ο Τομ Τζόουνς αναπολεί μέρη και ανθρώπους, ενώ συχνά αναφέρει ονόματα των διάσημων φίλων που έκανε κατά τη διάρκεια της μεγάλης του καριέρας – από τον Έλβις Πρίσλεϊ μέχρι και τον Παβαρότι. Είναι προφανές πως το όνομα της γυναίκας του κατακλύζει τη συνέντευξη, με τον ίδιο να εκφράζει τα συναισθήματά του σχεδόν σε κάθε του φράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μου έδινε το κουράγιο να συνεχίζω» εξήγησε ο Τομ. «Ήμουν 17 ενώ η Λίντα 16 όταν ήρθε στον κόσμο ο Μαρκ. Βλέπεις, όταν γίνεσαι πατέρας, αυτομάτως γίνεσαι και άντρας, είναι περίεργο συναίσθημα» σχολίασε.

Η επιρροή της συζύγου του στη μουσική του ξεκίνησε από το 1956, όταν ο Τζόουνς τραγουδούσε ακόμα σε μπαράκια, όπου και τον ανακάλυψαν κυνηγοί ταλέντων. «Γνώριζε πολύ καλά τι ήθελα και με στήριζε στο εκατό τοις εκατό» αποκάλυψε ο ίδιος του, ενώ συνεχώς απαντούσε χρησιμοποιώντας το «εμείς» δείχνοντας έτσι τον στενό δεσμό που είχε με τη γυναίκα του. «Η Λίντα τραγουδούσε ροκ & ρολ, την είχα μαγνητοφωνήσει κιόλας μερικά χρόνια πριν, δυστυχώς όμως έχω χάσει την κασέτα…» είπε με θλίψη στη συνέντευξη προσθέτοντας: «Θα μπορούσαμε να ήμασταν και ντουέτο εάν το επιθυμούσε και η ίδια! Όμως δεν ήταν αυτό που ήθελε». Τόνισε πως κάθε φορά που θα ηχογραφούσε κάτι εκείνη ήταν η πρώτη που το άκουγε και στη συνέχεια τον συμβούλευε. Μάλιστα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του η Λίντα «μάντευε» ποιο άλμπουμ θα γινόταν επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τομ Τζόουνς: «Το καινούριο μου τραγούδι θα άρεσε πολύ στη γυναίκα μου»

Το πρώτο του δημιούργημα το οποίο δεν άκουσε η σύζυγός του ήταν το «Surrounded by Time», ενώ ο διάσημος τραγουδιστής με στενοχώρια ομολογεί πως πιστεύει ότι σίγουρα θα της άρεσε. Όταν η σύζυγός του διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο, ο Τζόουνς βρισκόταν σε περιοδεία και επέστρεψε απευθείας στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε τις τελευταίες 10 μέρες στο πλευρό της. «Ήταν το πιο ήρεμο άτομο στο δωμάτιο, σε αντίθεση με εμένα και τον γιο μου Μαρκ, που χρειάστηκε να απευθυνθούμε σε ειδικό ψυχολόγο στο Λος Άντζελες μετά τον χαμό της…». Στις μέρες που ακολούθησαν ο τραγουδιστής πούλησε τα πάντα από το σπίτι που έμεναν μαζί, καθώς δεν άντεχε την απώλεια της συζύγου του. Είναι πλέον 80 ετών με μεγάλη ιστορία στον χώρο της μουσικής, πολλές εμπειρίες και φίλους, όμως, όπως φάνηκε και από τα λεγόμενά του, για εκείνον η Λίντα ήταν το «αγκυροβόλι» του.

Πηγή:  Independent

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης