Κλασική μουσική από νεανικές ορχήστρες, τζαζ και world music από καταξιωμένους ερμηνευτές, έντεχνο τραγούδι, ελληνική και ξένη ποπ με σύγχρονη αλλά και ρετρό ματιά από τραγουδιστές με δροσερές και αισθαντικές φωνές, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των συναυλιών που θα φιλοξενηθούν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αυτό το καλοκαίρι.

Οι εφετινές εκδηλώσεις αρχίζουν με την Πέννυ Μπαλτατζή (14.6), τη μουσικό και τραγουδοποιό που μας έκανε να ερωτευτούμε εκ νέου το swing και το vintage, σε μια συναυλία γεμάτη φρεσκάδα, κέφι και καλοκαιρινή διάθεση και συνεχίζονται με την καθιερωμένη Γιορτή της Μουσικής (21.6), έναν θεσμό που αγκάλιασαν οι κάτοικοι της πόλης ήδη από τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσής του. Εφέτος, η υπαίθρια Γιορτή της Μουσικής πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής» και φιλοξενεί εκδηλώσεις για παιδιά αλλά και ένα μωσαϊκό καλλιτεχνών και συνόλων από διαφορετικούς μουσικούς χώρους με ελεύθερη είσοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσά τους, η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που θα διευθύνει ο Στέφανος Τσιαλής, η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» που θα παρουσιάσει τη συναυλία «Α barca da fantasia» («Στο καράβι της φαντασίας») με μελωδίες και δημοφιλή τραγούδια από τις ομορφότερες γωνιές της Μεσογείου και την τσιγγάνικη παράδοση των Βαλκανίων, καθώς και το σχήμα Γιάννα Βασιλείου and Band που έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα jazzy αποχρώσεων με ελληνικά ελαφρά τραγούδια του 1960 αλλά και με επιτυχίες του Φρανκ Σινάτρα και της Έλλα Φιτζέραλντ σε ευφάνταστες ενορχηστρώσεις.

Ο επίλογος των εκδηλώσεων του Ιουνίου ανήκει στον Αλκίνοο Ιωαννίδη (25.6) που εφέτος επιστρέφει στον Κήπο με τη συναυλία «Κιθάρα-φωνή». Τον Ιούλιο, τη σκυτάλη παίρνουν γνωστοί καλλιτέχνες, ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, όπως η Αngelika Dusk (5.7), οι Minor Project (9.7), η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης (13.7).

Ύστερα από την ανάπαυλα του Αυγούστου, επιστροφή τον Σεπτέμβριο, με γερές δόσεις τζαζ από το Takis Paterelis Quartet (13.9). Οι συναυλίες συνεχίζονται με την Katerine Duska και τον Albin Lee Meldau (14.9) καθώς και με ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν (Leonard Cohen Tribute, 21.9) μέσα από τη γυναικεία ματιά τριών ερμηνευτριών της νέας γενιάς, της Nalyssa Green, της Sugahspank! και της Lou is. Οι εφετινές εκδηλώσεις στον Κήπο ολοκληρώνονται με τη συναυλία του Θοδωρή Βουτσικάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου (22.9), με προσκεκλημένους τη μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και τον βιολονίστα και συνθέτη Αντώνη Σουσάμογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στον καταπράσινο Kήπο του Μεγάρου ξεδιπλώνεται ο νέος χαρακτήρας του εστιατορίου «Fuga», με τις μεσογειακές γεύσεις να συναντούν τις κουζίνες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Οι προτάσεις του εφετινού ανανεωμένου μενού αποτυπώνουν την πορεία του Δημήτρη Κατριβέση, του καινούργιου σεφ του «Fuga», στις χώρες όπου εργάστηκε τα τελευταία χρόνια και από τις οποίες επηρεάστηκε ποικιλοτρόπως: από τις πρώτες ύλες και τους συνδυασμούς των υλικών που χρησιμοποιεί μέχρι την αειφόρο μαγειρική και διατροφή. Tiradito, ceviche αλλά και κινέζικα bao buns και anticuchos συνυπάρχουν αρμονικά με τα κοκτέιλ του Holy Garden που ετοιμάζει και εφέτος η ομάδα του Xavier Μισαηλίδη.

Τιμές εισιτηρίων για τις συναυλίες στον Κήπο: 10 ευρώ (προπώληση), 12 ευρώ (αγορά την ημέρα της συναυλίας). Η προπώληση των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις Ιουνίου-Ιουλίου αρχίζει στις 18 Μαΐου και για τις εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου στις 18 Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης