«Καρνάκ: το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου» στο θέατρο Ρεματιάς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 08:58
«Καρνάκ: το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου» στο θέατρο Ρεματιάς
«Καρνάκ: το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Ρόδα», την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου.

Τα μουσικά αυτά κομμάτια συγκέντρωσε ο Έλληνας φιλόσοφος Γκουρτζίεφ (Γεώργιος Γεωργιάδης, 1866-1949) από τον Πόντο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ανατολή και, στη συνέχεια, τα προσάρμοσε στο πιάνο και τη δυτική συμφωνική ορχήστρα με τη συνεργασία του μαθητή του Τόμας ντε Χάρτμαν, μαέστρου των μπαλέτων της Πετρούπολης.

Η μουσική αυτή συνοδεύει τις «Κινήσεις», τους Ιερούς Χορούς που συνέθεσε ο ίδιος ο Γκουρτζίεφ και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πνευματικής του διδασκαλίας.

Χάρη στον πρωτοποριακό της ήχο και τη διευρυμένη οπτική της ενορχήστρωσης της Μαρίας Περετζή, η συναυλία «Καρνάκ» διατυπώνει μουσικά την ουσία και τη δύναμη της φιλοσοφίας που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Από ένα μεγάλο φάσμα ηχοχρωμάτων και συναισθηματικών αποχρώσεων που αποδίδονται από τα εξαιρετικά φωνητικά και τη συνεργασία ανατολικών και δυτικών οργάνων που ανατρέπει κάθε προηγούμενο μουσικών ακουσμάτων, αναδύεται μια καινούργια δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ανατολής και Δύσης στη σημερινή εποχή της έντονης πολιτικής, κοινωνικής και θρησκευτικής πόλωσης.

Η μουσική χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη εσωτερική πνευματικότητα και γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση του φιλοσοφικού έργου του Γκουρτζἰεφ, και της σημασίας που έχει αυτό για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Προπώληση εισιτηρίων με 12 ευρώ απο το Viva.gr

Γενική Είσοδος: 15 ευρώ.

Είσοδος για ΑΜΕΑ (στο ταμείο του θεάτρου): 10 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 08:58