7 ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου 2020!

Μegaron Online

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ψηφιακή σκηνή του Μεγάρου δείτε σήμερα στις 21:00 την εμβληματική μπαρόκ όπερα «Ορφέας, Μύθος σε Μουσική» του Κλαούντιο Μοντεβέρντι, η οποία ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1997 και σε σκηνοθεσία Πιερ Λουίτζι Πίτσι.

Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίδρυμα Ωνάση

Για ένατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του. Σήμερα μπορείτε να παρακολουθήσετε συζητήσεις για τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τις νέες κατευθύνσεις στην κυκλική οικονομία της μόδας, μέσα από το πρίσμα των εναλλακτικών υλικών, μοντέλων, πρακτικών και ιδεών στο Circular Cultures.

#snfccAtHome Παραβάσεις

Ακούστε εδώ  σήμερα στις 20:30, την ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του διηγήματος «Αϊ-Γιώργης» του Δημήτρη Χατζή, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Αργυρώς Χιώτη και με την ερμηνεία των Μανώλη Μαυροματάκη και Ηρώς Μπέζου.Οι Παραβάσεις παρουσίασαν τον «Αϊ-Γιώργη» τον Φεβρουάριο του 2019

H ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ανταποκρινόμενο στις συνθήκες των καιρών, ξεκινάει νέες δράσεις από το «σπίτι του». Και σπίτι του δεν μπορεί παρά να είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του θεάτρου.
Ξεκινάει λοιπόν, με τον Άντον Πάβλοβιτς Τσέχοφ. «Θαυμάσιοι άνθρωποι» – 6 Μικρές χιουμοριστικές ιστορίες.

Οι προβολές ξεκινούν σήμερα στις 21:00 και το κάθε βίντεο θα παραμένει διαθέσιμο στο κανάλι για τρεις ημέρες.

Δείτε το εδώ

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

 Κρατική Όπερα της Βιέννης

Δείτε σήμερα στις 21:00  την παράσταση «Arabella» του Richard Strauss. Είναι η τελευταία όπερα στην οποία ο μουσικός συνεργάστηκε με τον Hugo von Hofmannsthal, ο οποίος είχε γράψει το λιμπρέτο για 6 έργα του Strauss. Ο Hugo von Hofmannsthal πεθαίνει το 1929, κι έτσι ο μουσικός χάνει έναν πολύ κοντινό του φίλο. Περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσει την Arabella, ένα έργο στο οποίο φαίνεται η πίκρα του καλλιτέχνη για τον χαμό του φίλου του. Μαέστρος ο Peter Schneider και ηχογράφηση του Μαρτίου 2017.

Δείτε την παράσταση εδώ

Μπαλέτα Bejart

Δείτε εκ νέου σήμερα την παράσταση «空Ku» σε χορογραφία της Yuka Oishi.

Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα το έργο «This House» του Τζέιμς Γκράχαμ, σε σκηνοθεσία του Jeremy Herrin. Αυτή η πολύ αγαπημένη παραγωγή απολάμβανε δύο sold -out διαδρομές του Εθνικού Θεάτρου, μια μεταφορά του West End και μια εθνική περιοδεία, καθώς επίσης γυρίστηκε από το National Theatre Live.

 Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Πέμπτη 4/6.

Δείτε την εδώ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης