Έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών παρουσιάζει στην πόλη της Λευκάδας ο ανερχόμενος σολίστ Βασίλης Κανελλόπουλος.

Το ρεσιτάλ κιθάρας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 20.00, στην αυλή του βιβλιοπωλείου «Fagottobooks» (Ζακύνθου 7). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ θα παρουσιαστούν έργα των: Κώστα Τσιλίδη, Δημήτρη Καθαρόπουλου, Δημήτρη Νάνου, Κώστα Γρηγορέα, Νίκου Πιπέρη, Leo Brouwer, Aldo Rodriguez, Dilermando Reis, Andrew York, Roland Dyens και Carlo Domeniconi.

Πατήστε εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τηλ. 26450 21095
www.fagottobooks.gr

————–
Ο Βασίλης Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και κατάγεται από τον Ριζόμυλο Μεσσηνίας. Ξεκίνησε με προτροπή των γονιών του κλασική κιθάρα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης με καθηγητή τον Βασίλη Καναρά (Δίπλωμα κιθάρας-Άριστα και 1ο Βραβείο).

Παράλληλα, σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με καθηγητές τους Σωκράτη Γεωργιάδη και Δημήτρη Συκιά. Από το 2002 συμμετέχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, έχοντας αποσπάσει συνολικά 16 βραβεία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους σολίστες και καθηγητές όπως τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, τη Λίζα Ζώη, τον Νότη Μαυρουδή, τον Marcin Dylla, τον Hubert Kapel, τον Γιώργο Μπεχλιβάνογλου, τον Βασίλη Μαστοράκη, τον Φώτη Κουτσοθόδωρο, τον Γιάννη Πετρίδη και την Αλεξάνδρα Χριστοδήμου.

Το 2010 προσκλήθηκε και συμμετείχε ως σολίστ κιθάρας στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου όπως και στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Το 2014 εμφανίστηκε ως σολίστ κιθάρας στη Στέγη Πολιτισμού «Γιάννης Ρίτσος» στην Πετρούπολη, στο Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας της Πάτρας (Ευάγγελος Ασημακόπουλος-Λίζα Ζώη) και στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, στο πλαίσιο του σεμιναρίου Κλασικής Κιθάρας του Ευάγγελου Ασημακόπουλου και της Λίζας Ζώη.

Σήμερα είναι τεταρτοετής φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στην κατεύθυνση της Βυζαντινής Μουσικολογίας. Επίσης, παρακολουθεί μεταδιπλωματικές σπουδές στην Κλασική Κιθάρα με τον διεθνούς φήμη σολίστ και μουσικοπαιδαγωγό Ευάγγελο Ασημακόπουλο, ενώ είναι και σολίστας της Μικτής Νεανικής Ορχήστρας υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση του μαέστρου, σολίστ και συνθέτη Γιώργου Μαγουλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης