Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

«Κι όμως δεν σε έκλεψε καμία νύχτα. Καμία νύχτα δεν σε πήρε. Καμία νύχτα δεν θα σε πάρει μακριά μας γιατί είσαι εδώ με τη φωνή σου, με τις διαχρονικές επιτυχίες σου, με όλα αυτά που λατρέψαμε οι Έλληνες και που εγώ ξεχώρισα από τα πρώτα μου χρόνια στο ραδιόφωνο την εποχή που κανείς δεν έπαιζε Γιάννη Πουλόπουλο και το ρεπερτόριό σου. Εγώ επέμενα σε αυτό και έκανα μια εκπομπή ρετρό με πολλά δικά σου τραγούδια και τη φωνή σου και η δικαίωση έρχεται σήμερα. Μια τέτοια εκπομπή είναι το απόλυτο must που αυτές οι επιτυχίες ακούγονται παντού σε κάθε ταβερνάκι, σε κάθε νυχτερινό κέντρο, τα τραγουδούν ξανά οι νέοι, άρα, Γιάννη μου, είσαι και θα είσαι για πάντα εδώ με τη φωνή σου, με την ψυχή σου, με το ρεπερτόριό σου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα σε μια τρυφερή και από καρδιάς εξομολόγηση αποκαλύπτει στο zougla.gr  προσωπικές στιγμές που μοιράστηκε με τον Γιάννη Πουλόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Η δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός, στιχουργός, παρουσιάστρια και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα θυμάται με αγάπη τον καλό της φίλο και σπουδαίο καλλιτέχνη Γιάννη Πουλόπουλο.

«Ο Γιάννης ο Πουλόπουλος, ο Γιάννης μου, ο αγαπημένος, λατρεμένος αυτός ερμηνευτής, δεν μένει πια εδώ, αλλά θα μας συντροφεύει πάντα με τα τραγούδια του μια τεράστια προίκα που έχει αξιοζήλευτη, γιατί λίγοι τραγουδιστές έχουν τέτοια διαχρονικά τραγούδια για προίκα τους και δεν είναι τυχαίο ότι όπου κι αν πας, σε όποια συναυλία, σε όποιο νυχτερινό κέντρο, σε όποιο ταβερνάκι αποκλείεται να μην ακούσεις να επανεκτελείται και να τραγουδάει ο κόσμος μια από αυτές τις τεράστιες επιτυχίες του Γιάννη που ερμήνευσε με τη μοναδική του φωνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Με τον Γιάννη με συνδέουν, πέρα των τεράστιων επιτυχιών που έχει μαζί με τον σύζυγό μου, τον Μίμη Πλέσσα, όλα αυτά τα ατέλειωτα τραγούδια από τον κινηματογράφο από τον “Δρόμο”, που είναι ορόσημο. Διότι “Ο Δρόμος” είναι ένα άλμπουμ που έχει το ρεκόρ των πωλήσεων. Την εποχή που κυκλοφόρησε σαν βινύλιο πούλησε 50.000 αντίτυπα (ένας δίσκος πουλούσε 100 με 200 αντίτυπα και σκεφτείτε πόσο λίγα ήταν τότε τα πικάπ στα σπίτια) και από εκεί και πέρα θεσπίστηκε ο χρυσός δίσκος και μέχρι σήμερα πουλάει και ξαναπουλάει αυτός ο δίσκος και έχει ξεπεράσει τα 4.000.000 αντίτυπα.

»Μέσα από τον κινηματογράφο τον ακούσαμε σε φοβερές επιτυχίες: “Μην του μιλάτε του παιδιού”, “Έκλαψα χθες”, “Θα πιω απόψε το φεγγάρι”, επιτυχίες τεράστιες».

Πώς ήταν ως άνθρωπος;

Εγώ θα σου πω ότι με τον Γιάννη και τη γυναίκα του, την Μπέτυ, έκανα αρκετή παρέα πριν παντρευτώ με τον Μίμη. Πήγαινα σπίτι του, ερχόντουσαν στο πατρικό μου. Ήταν ένας άνθρωπος που εγώ χαιρόμουν τόσο να είμαι κοντά του. Με εμπιστευόταν. Εμπιστευόταν την κρίση μου και με τίμησε με την παρουσία του. Τότε ήμουν και στο ραδιόφωνο του ANT1 και ήρθε και κάναμε μια ζωντανή εκπομπή τρίωρη ένα κυριακάτικο απόγευμα και αυτό ήταν πρωτόγνωρο για τον Γιάννη τον Πουλόπουλο. Ο Γιάννης δεν έδινε συνεντεύξεις ποτέ. Να έρθει τώρα ζωντανά και να κάνουμε μια τρίωρη εκπομπή, ένα τρίωρο «Καρέ του Άσσου», στο ραδιόφωνο του ANT1 και απ’ έξω να είναι θυμάμαι τα κοριτσόπουλα ουρές και να λέει ο Γιάννης με τη σεμνότητά του, που δεν είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθός του: «Μα όλα αυτά τα νέα κορίτσια έρχονται για μένα;».

Αυτή είναι ένδειξη ενός ανθρώπου που δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθός του και αυτό χαρακτηρίζει τον κάθε σπουδαίο στο είδος του, ότι δεν συνειδητοποιεί το πόσο σπουδαίος είναι και πόσα έχει κάνει.

Ο Γιάννης, λοιπόν, κάποια στιγμή που τέλειωσε ο ελληνικός κινηματογράφος, που οι δισκογραφικές εταιρείες άλλαζαν προτιμήσεις, νόμιζε και εκείνος ότι “εντάξει, έκανα ό,τι έκανα”. Και όμως κάποιες τέτοιες κινήσεις, που εγώ τον λάτρευα τον Γιάννη και ήξερα τη διαχρονικότητα της φωνής του και των επιτυχιών του, φαινόντουσαν απίστευτα ότι μπορεί να ενδιαφέρει μια τρίωρη ραδιοφωνική εκπομπή τα νέα παιδιά και να τρέχουν απ’ έξω από το στούντιο του ANT1 τότε.

Τι να θυμηθώ;

Να θυμηθώ ότι ήμουν η πρώτη που πήρε αγκαλίτσα το κοριτσάκι του, την Αντούλα του, όταν γέννησε η Μπέτυ στο μαιευτήριο κι ήμουν εκεί.

Να θυμηθώ κάποια ατελείωτα απογεύματα στο σπίτι του που χάιδευα τις χαλκογραφίες που είχε κάνει, γιατί ήταν καλλιτέχνης με τα όλα του, δεν ήταν μόνο τραγουδιστής.

Θυμάμαι ένα άλλο πάρτι που είχε κάνει για τα γενέθλια του στις 29 Ιουνίου του 1990.. Έζησα αρκετά μαζί του και με την Μπέτυ πριν παντρευτώ.

Ήταν πάντα αγαπημένος μου τραγουδιστής ο Γιάννης και σε μια εποχή που το ραδιόφωνο δεν τον έπαιζε καθόλου εγώ επέμενα και έκανα μια εκπομπή ρετρό με πολλά δικά του τραγούδια και τη φωνή του.
Και το συγκινητικό είναι ότι σήμερα που αποδελτιώνω αυτές τις εκπομπές και τις ψηφιοποιώ, βλέπω ότι είναι  το απόλυτο must. Αυτές οι επιτυχίες ακούγονται παντού. Τυχερός ο ερμηνευτής που έχει τέτοια προίκα και οι δημιουργοί αυτών των τραγουδιών που βρήκαν τον τέλειο τραγουδιστή τους.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης