Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης ολοκλήρωσε με μια μεγάλη συναυλιακή γιορτή τον κύκλο των επιτυχημένων παραστάσεων της σε Ελλάδα και Κύπρο για το καλοκαίρι του 2019. Η Δήμητρα Γαλάνη και η Νατάσσα Μποφίλιου ερμήνευσαν τα ωραιότερα τραγούδια του μεγαλοφυούς συνθέτη συγκινώντας και ξεσηκώνοντας το κοινό σε όλες τις πόλεις που εμφανίστηκαν στον καλοκαιρινό κύκλο συναυλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπέροχο βράδυ της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου μας βρήκε όλους στο κατάμεστο Θέατρο Πέτρας αγκαλιασμένους σε έναν μεγάλο χορό, γιορτάζοντας το πάντα διαχρονικό και επίκαιρο έργο του μεγάλου μας δημιουργού! Ο Μανώλης Πάππος, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, καθοδήγησε την 9μελή ορχήστρα σε μια μουσική γιορτή, αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη, μπροστά σ’ ενα κοινό που τραγουδούσε, χόρευε, και χειροκροτούσε ασταμάτητα. Τα τραγούδια του Τσιτσάνη και οι φωνές των δύο σπουδαίων ερμηνευτριών αντηχούσαν σε όλο το θέατρο και στο υπέροχο περιβάλλον του λόφου της Πετρούπολης. Νέα παιδιά, έφηβοι, μεγαλύτεροι και νεότεροι, ήταν εκεί, μαζί σαν μια χορωδία. Όλες οι γενιές ενώθηκαν με τα τραγούδια του μεγαλύτερου λαϊκού δημιουργού και έγιναν μια μεγάλη παρέα που κατέκλυσε τον χώρο στην τελευταία εμφάνιση της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης για το καλοκαίρι 2019. Μια μοναδική εμπειρία που μοιράστηκαν το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου όσοι βρέθηκαν εκεί και που έγινε δυνατή χάρη στη δύναμη της Τέχνης και των τραγουδιών που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο μουσικό DNA μας.

Κλείνοντας σχεδόν ένα χρόνο από την ίδρυσή της, κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειάς του και της Seed Point, μουσικού εκδότη του δημιουργού, με την υποστήριξη της εταιρείας μουσικών παραγωγών Prospero, η ορχήστρα ολοκλήρωσε έναν σπουδαίο συναυλιακό κύκλο, με τον κόσμο να αγκαλιάζει το έργο αλλά και τις ερμηνείες των μουσικών και των καλλιτεχνών! Η Δήμητρα Γαλάνη μια σπουδαία καλλιτέχνης που επί 40 και πλέον χρόνια πρωταγωνιστεί στο ελληνικό τραγούδι με τη συνέπεια, τη διορατικότητα και την ποιότητα των μουσικών της επιλογών, την οποία είχε επιλέξει ο ίδιος ο Τσιτσάνης ως ερμηνεύτρια των τραγουδιών του και η Νατάσσα Μποφίλιου η πιο σημαντική και αγαπητή σύγχρονη ερμηνεύτρια που ξεχωρίζει για το ταλέντο της και την απολύτως προσωπική ερμηνευτική της ταυτότητα χάρισαν τις ξεχωριστές και μοναδικές φωνές τους σε τραγούδια που έχουν γίνει συνώνυμα της χαράς, της λύπης, των ονείρων μας, της ζωής μας ολόκληρης!

Η Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης μαζί με τις δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες κάνει απολογισμό μετρώντας δύο επιτυχημένες παραστάσεις στην Αθήνα στο ΜΜΑ, δύο επίσης επιτυχημένες παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη στο ΜΜΘ, 10 συναυλίες σε ανοιχτά θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο και χιλιάδες κόσμου που αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία. Μέχρι την επόμενη συνάντηση οι μουσικοί και όλοι οι συντελεστές στέλνουν τις πιο θερμές ευχαριστίες τους στο κοινό που τίμησε την πρότασή τους και το έργο του μεγάλου μας συνθέτη. Του μοναδικού και αξέχαστου Βασίλη Τσιτσάνη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μουσικοί της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης
Μπουζούκι – Επιμέλεια ορχήστρας: Μανώλης Πάππος  
Μπουζούκι: Φώτης Βεργόπουλος  
Μπαγλαμάς – φωνή: Βασίλης Προδρόμου
Κιθάρα: Νίκος Γύρας  
Πιάνο: Δημήτρης Σίντος
Ακορντεόν: Ντάσσο Κούρτι
Μπάσο: Μιχάλης Δάρμας
Κρουστά: Στράτος Σαμιώτης  
Bιολί: Νίκος Βερύκοκος

INFO

Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης
Δήμητρα Γαλάνη, Νατάσσα Μποφίλιου

Καλοκαίρι 2019
 
Συντελεστές:

Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Ηχοληψία FOH: Βαγγέλης Κουλούρης
Ηχοληψία σκηνής: Aντώνης Ζαχόπουλος – Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Σχεδιασμός δράσεων για το Έργο του Βασίλη Τσιτσάνη: Σωτήρης Λυκουρόπουλος
Παραγωγή: PROSPERO – Βασίλης Τσιτσάνης published by SEED POINT
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης