Γιορτή των πολιτισμών, της διαφορετικότητας, του αλληλοσεβασμού, αλλά και της γνωριμίας, με ήθη και έθιμα από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, θα ζήσουν, για 11η συνεχή χρονιά, οι χιλιάδες επισκέπτες που θ’ ανηφορίσουν στα λιθόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, στη Χερσόνησο της Παναγίας Καβάλας, για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Cosmopolis – Kavala Ethnic Festival, από τις 19 έως και τις 22 Ιουλίου.

Το Cosmopolis, που κάθε χρόνο διοργανώνεται από τον Δήμο Καβάλας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, είναι ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ που μέσα σε τέσσερεις ημέρες συγκεντρώνει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών, αποτελώντας πολιτιστικό σημείο αναφοράς όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Οι φιλοξενούμενες χώρες

Εφέτος, τα μέλη των συγκροτημάτων από τις οκτώ χώρες που φιλοξενούνται θα παρουσιάσουν σημαντικά κομμάτια του πολιτισμού τους, της μαγειρικής, της μουσικής και του κινηματογράφου τους, ενώ μεγάλες συναυλίες στο επιβλητικό Φρούριο και πολλές παράλληλες δράσεις συνθέτουν το πολύχρωμο και πολυδιάστατο μωσαϊκό του Cosmopolis.

Ειδικότερα, θα φιλοξενηθούν η Κόστα Ρίκα, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Ισπανία (Ανδαλουσία), η Ινδία, η Ρουμανία, η Ρωσία (Κοζάκοι) ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Κρήτη. Περισσότεροι από 250 χορευτές θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια τους. Οι φιλοξενούμενες χώρες παρουσιάζουν κάθε μέρα παραδοσιακά πιάτα τα οποία μπορούν να γευτούν οι επισκέπτες του φεστιβάλ στο υπαίθριο εστιατόριο που στήνεται στην παλιά πόλη, ενώ θα λειτουργούν περίπτερα μέσα στην παλιά πόλη στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τις φιλοξενούμενες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης