Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Έδεσσα, τo Σάββατο 24 Αυγούστου, στο Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας, η συναυλία  της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με την Πάολα, τον Βασίλη Λέκκα και τους Κώστα Πατσιά, Έλενα Φερεντίνου.Οι  καλλιτέχνες  ερμήνευσαν τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη και ενθουσίασαν το Εδεσσαϊκό κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση διοργάνωσε  ο Πολιτιστικός σύλλογος «Εδεσσαϊκός Κόσμος» υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας.

Δείτε απόσπασμα από τη συναυλία:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του συνθέτη, γνώστες του έργου του. Η πρώτη εμφάνιση έγινε στο Θέατρο Αιξωνή της Γλυφάδας (Ιούνιο 1997).Έκτοτε πραγματοποίησε συναυλίες, συμπράττοντας με καταξιωμένους αλλά και νεότερους καλλιτέχνες σε θέατρα, μουσικές σκηνές , γήπεδα και ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, μέχρι τα πλέον απομακρυσμένα χωριά της επικράτειας, καθώς και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, ενώ έχει οργανώσει και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες συνεργαζόμενη με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες, συχνά υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την ειρήνη, την καταπολέμηση του ρατσισμού και των ναρκωτικών, τους φυλακισμένους, την οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα», έχοντας ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα κοινωνικά θέματα. Στόχος είναι η ανάδειξη του συνολικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, η προβολή και η εξοικείωση του έργου σημαντικών ποιητών, όπως ο Ρίτσος, ο Ελύτης, ο Αναγνωστάκης κ.α. και παράλληλα να αναδειχθεί η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ λαϊκών και λυρικών έργων με τη συμφωνική μουσική του συνθέτη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης