Με ένα επιβλητικό μουσικό έργο, οργανικά δεμένο με τις σαγηνευτικές εικόνες της Αθήνας και του Σαρωνικού στη δύση του ήλιου, με αφετηρία το ποίημα της Κικής Δημουλά «Μια μετέωρη κυρία», ανταποκρίθηκε ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός στην πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για τη σύνθεση και παρουσίαση ενός έργου για την πρώτη συναυλία από το Ενεργειακό Στέγαστρο, το υψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου.

Μαζί με τον Δημήτρη Καμαρωτό το έργο ερμήνευσε η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συναυλία στο snfcc.org/kamarotos, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Καμαρωτός σπούδασε σύνθεση, κλαρινέτο, μουσικολογία και μουσική, στην Ελλάδα και τη Γαλλία, με τους Émile Damais, Marc Battier, Maurice Jarre και Ιάννη Ξενάκη. Εργάστηκε στο IRCAM και στο Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας. Συμμετέχει στην ανάπτυξη της θεατρικής δραματουργίας με τη μουσική σύνθεση, την εκτέλεση και τον ηχητικό σχεδιασμό. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες, Έλληνες και ξένους, σε παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Εθνικό Θέατρο, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ξένες σκηνές και διεθνή φεστιβάλ. Η μουσική του κινείται ελεύθερα από την οργανική/φωνητική στην ακουσματική/ηλεκτροακουστική. Πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία του είναι το LP «Electromagnetic Landscapes» (Intersonik Recordings, 2018).

Η σειρά «#snfccAtHome: music», στην οποία σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει μέχρι στιγμής φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη, του Σταύρου Λάντσια και του Theodore.

Η σειρά #snfccAtHome: music, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης