«Μουσικά Σταυροδρόμια της Ανατολής» - Μια αλλιώτικη μουσική παράσταση με τους Κ. Μακεδόνα- Χ. Γιαζιτζιάν - Ρ. Μπαράκ στο Παλλάς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017, 18:11
«Μουσικά Σταυροδρόμια της Ανατολής» - Μια αλλιώτικη μουσική παράσταση με τους Κ. Μακεδόνα- Χ. Γιαζιτζιάν - Ρ. Μπαράκ στο Παλλάς
Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση θα παρακολουθήσει το Αθηναϊκό κοινό στο Παλλάς με τον Κώστα Μακεδόνα σε μια σύμπραξη με καλλιτέχνες από τη Μέση Ανατολή.

Μουσικές από τη Σμύρνη, το Ανατολικό Αιγαίο, τον Λίβανο, την Αρμενία τη Συρία και την Παλαιστίνη, μουσικές της Ανατολής θα συναντηθούν με αγαπημένα τραγούδια σύγχρονων συνθετών, Λιβανελί, Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Καλδάρα, Τσιτσάνη, Κραουνάκη αλλά και Παραδοσιακά, με Ανατολικές επιρροές.

«Τα Τραγούδια της Ανατολής», είναι ένα θέμα που αγαπούν πολύ οι Έλληνες. Η εναλλαγή των τραγουδιών με ελληνικούς και αραβόφωνους στίχους, θα εκπλήξουν το κοινό αναδεικνύοντας τις μουσικές συγγένειες.Ο ethnic τραγουδιστής, συνθέτης και ουτίστας Αρμένικης καταγωγής γεννημένος στη Συρία, Ηaig Υazdjian (Χάιγκ Γιαζιτζιάν), είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της βραδιάς που θα μας ταξιδέψει με την αισθαντική φωνή του.

Ντουέτα του Κώστα Μακεδόνα με τον Χάιγκ Γιαζιτζιάν σε ελληνικά και αραβικά θα είναι η έκπληξη της βραδιάς.

Επί σκηνής ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, (ούτι, νέι, κανονάκι, βιολί, νταρμπούκα, ανατολική ντάμπλα, ποντιακή λύρα και σάζι) θα συναντηθούν με το μπουζούκι, το κοντραμπάσο, τα τύμπανα και το πιάνο.Τραγούδια όπως «Σαν τον Μετανάστη» του Zulfi Livaneli σε στίχους Λευτέρη Παπαδοπούλου, «Να ‘μαν πουλί» Παραδοσιακό της Μεσογείου , «Στην Ανατολή», «Της Ξενιτιάς» του Μίκη Θεοδωράκη, «Στου δρόμους της Ανατολής» του Σταμάτη Κραουνάκη, «Μάνα μου Ελλάς» του Σταύρου Ξαρχάκου, «Νύχτες Μαγικές» του Βασίλη Τσιτσάνη, «Ένα τραγούδι από το Αλγέρι» του Αποστόλου Καλδάρα, «Bingeol-Ξενιτιά» Παραδοσιακό Αρμενίας σε στίχους της Λίνας Νικολακόπουλου, «Τα Σμυρναίικα Τραγούδια» του Παντελή Θαλασσινού, και παραδοσιακά Σμύρνης, Μικράς Ασίας και Ανατολικού Αιγαίου «Αποχωρισμός», «Εγώ είμαι προσφυγάκι», «Ο Μανώλης», «Από Ξένο Τόπο», «Έχε Γειά Πάντα Γεια», είναι μερικά από αυτά που θα ακούσουμε στο Παλλάς.Ξεχωριστή παρουσία ο προσκεκλημένος για τη βραδιά , διεθνούς φήμης από τον Λίβανο, βιρτουόζος παραδοσιακών κρουστών της Μέσης Ανατολής (darbuka – τάμπλα Μέσης Ανατολής) και συνθέτης Rony Barrak. Ένας καλλιτέχνης που μεσουρανεί στη Μέση Ανατολή και έχει εντυπωσιάσει σε διεθνή θέατρα Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Γερμάνια την τελευταία εικοσαετία, δίνοντας νέα δυναμική πνοή στην νταρμπούκα και εντάσσοντας την ακόμα και σε συμφωνικές Ορχήστρες ως σολίστ με δικές του συνθέσεις. Aξίζει να δει κάνεις την τέχνη του Rony Barrak, ο οποίος συνδυάζοντας ανατολικές και δυτικές επιρροές φτάνει σε μοναδικά μουσικά ακούσματα. Θα βρίσκεται στην Ελλάδα αρκετές μέρες πριν τη συναυλία για να κάνει πρόβες και να εντάξει στο ρεπερτόριο του και ελληνικά τραγούδια αλλά και να ενσωματωθεί στη μουσική παράσταση δίνοντας τη δική του ξεχωριστή καλλιτεχνική σφραγίδα.

Ενδιαφέρουσες στιγμές της βραδιάς ο μουσικός διάλογος Μακεδόνα- Haig Yazdjian, Μακεδόνα - Rony Barrak, Rony Barrak - Haig Yazdjian καθώς και η σύμπραξη των τριών.Πάνω σε αυτό το μουσικό μωσαϊκό καλείται ο Κώστας Μακεδόνας να γεφυρώσει με τη φωνή του τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου-τραγούδια του κόσμου. Ο Κώστα Μακεδόνας, που θεωρείται από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς του, και ξεχωρίζει για το χρώμα και το εύρος της φωνής του, αποδίδει με ιδανικό τρόπο τα πλέον απαιτητικά τραγούδια, από τον αμανέ και τα παραδοσιακά της Ανατολής μέχρι τον δωρικό Μίκη Θεοδωράκη.

Η μουσική και ενορχηστρωτική επιμέλεια ανήκει στην Τατιάνα Παπαγεωργίου τη γνωστή πιανίστα και μουσικολόγο, η οποία διακρίνεται για τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Guest Star, η Κατερίνα Πολέμη, συνθέτις, τραγουδίστρια αλλά και μουσικός σε εμφάνιση έκπληξη θα ερμηνεύσει τραγούδια όπως «Μια νύχτα στο Μαρόκο», «Ένα Τραγούδι από τ’ Αλγέρι» κ.α.

Η Κατερίνα Πολέμη θα συνομιλήσει μουσικά επί σκηνής με τον Κώστα Μακεδόνα, τον Χάικ Γιαζιτζιάν και τον Ρόνυ Μπαράκ.

Μια πανδαισία μουσικών χρωμάτων, μια μουσική παράσταση αξιώσεων. Μην το χάσετε!

Δευτέρα 3 Απριλίου

Προπώληση Τicket 365, τηλ 211-1000365 & στα Ταμεία του Παλλάς Βουκουρεστίου 1 . Τιμές εισιτηρίων 15,20,30,45, 60 ευρώ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017, 17:49